Доступність посилання

ТОП новини

Невідомі факти справи Насірова («СХЕМИ» | Випуск №123)


Врятувати Насірова: хто ставив слідству палиці в колеса

НАБУ й Антикорупційна прокуратура обвинувачують Романа Насірова у тому, що він особисто надавав відстрочки у сплаті рентних платежів до бюджету фірмам, бенефіціаром яких є колишній народний депутат-утікач Олександр Онищенко. У підозрі, оголошеній Насірову, йдеться про 2 мільярди гривень збитків, завданих українському бюджету. Ключовий документ, на якому базується все звинувачення, – це судово-економічна експертиза, зроблена експертами Київського науково-дослідного інституту судових експертиз на прохання НАБУ. Та виявилось, що директор цього інституту Олександр Рувін згодом відкликав цю експертизу! Правда, в НАБУ і САП на це не зважили – кажуть, відкликання не передбачене законом. Про те, як влада намагалась рятувати Насірова ще до вручення йому підозри, – Олександр Чорновалов.

Захистити Насірова: хто стоїть за адвокатами фіскала?

Більшість адвокатів Романа Насірова – добре відомі в юридичних колах, брали участь у різних гучних процесах. Ми не могли не звернути увагу на той факт, що серед захисників, які прибули у Феофанію у перший же вечір, – був Олег Маліневський. Ми бачили його і раніше – і при дуже цікавих обставинах. Про це – Михайло Ткач.

Скільки зараз коштують квартири Насірова у Лондоні?

Під час судового засідання щодо обрання запобіжного заходу відстороненому голові ДФС Роману Насірову з’ясувалося чимало невідомих фактів про життя очільника податкової. Передусім, це потрійне громадянство чиновника. За даними прокуратури, Роман Насіров, крім українського, має паспорти ще двох країн – Угорщини та Великобританії. Ще торік ЗМІ з’ясували, що в Лондоні Насіров має дві квартири. А це і надійна інвестиція, і такий собі «план Б» на випадок політичної турбулентності. Що це за житло та хто мешкає у лондонській квартирі Насірова, поки той під вартою, з’ясовували Максим Савчук та Богдан Цюпин.

Повернення «Сонячної Рів'єри»

Скандальне будівництво «Сонячна Рів'єра» на Лівому березі – приклад як згуртованості частини громади, що виступила категорично проти, так і всесильності забудовника. Попри кількарічне протистояння міська влада таки дала зелене світло для зведення двох будинків у прибережно-захисній смузі, на території пам’ятки ландшафту та всупереч генеральному плану міста. При цьому забудовник не полишає планів реалізувати проект повністю – звівши цілий комплекс висоток на березі. Примітно, що у різний час до цього будівництва були причетні люди із найближчого оточення мера Кличка, який завжди виступав адвокатом будівництва. Детальніше у сюжеті Максима Савчука.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG