Доступність посилання

ТОП новини

Путінські олігархи в Україні становлять велику небезпеку (огляд преси)


Політична карикатура Олексія Кустовського
Політична карикатура Олексія Кустовського

«Газета по-українськи» зазначає, що країна-агресор спочатку вводить у державу, яку хоче захопити, матеріальну базу для агресії, такого собі «троянського коня». Потім, спираючись на нього, захоплює політичну владу. Власність і капітали людей Путіна – як паразит. Проникаючи в організм країни-супротивника, руйнують її «імунну систему» і підпорядковують собі. Дописувач видання російський соціолог Ігор Ейдман дивується відсутності санкцій проти путінських олігархів, які прекрасно почуваються в Україні. Як приклад, соціолог наводить прізвище бізнесмена Олександра Бабакова, який, за твердженням експерта, тісно пов’язаний із Кремлем. Він перебуває під санкціями Євросоюзу. А в Україні він розширює свій бізнес. Бабаков із двома іншими пропутінськими бізнесменами, Михайлом Воєводіним та Євгеном Гінером, контролює 10 обленерго. Дописувач «Газети по-українськи» дивується: російська співачка-інвалід загрожує національній безпеці України. А путінський агент-олігарх, який володіє стратегічними підприємствами, – ні? Стаття називається «Путінські олігархи воюватимуть проти України до останнього долара».

Газета «Сегодня» пише, що «безвізовий серіал» для України наближається до завершення – вже 5 квітня, в Європарламенті відбудуться дебати щодо лібералізації візового режиму між Україною та ЄС, а 6 квітня має відбутися голосування з цього питання. Журналісти проаналізували два можливих сценарії розвитку подій після голосування і попереджають: є політичні ризики.

Уряд затвердив план розвитку країни, розрахований на найближчі три роки, а також порядок пріоритетних дій на нинішній 2017 рік. Газета «Сегодня» проаналізувала документ і дізналася, що готує влада для українців. У публікації «Плани влади на 4 роки: оборона і населення» видання інформує, що вже в цьому році можливе зростання пенсій, а до 2020 – очікується 460 мільярдів гривень інвестицій.

Запровадження в Україні абонплати за доставку й розподіл природного газу побутовим споживачам може стати каталізатором сплеску протестного руху, попереджає газета «День». Експерти видання наголошують, що найвідчутніше це вдарить по споживачах, які мають газові плити й використовують незначні обсяги газу. Тоді як підприємства, що використовують газорозподільні мережі, не платять державі за користування ними, хоча раніше планувалося запровадити таку оплату. Докладніше газета аналізує проблему в матеріалі «Заборонений прийом».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG