Доступність посилання

ТОП новини

Гуґ: загиблий на Луганщині є громадянином США, постраждалі – Німеччини і Чехії


Заступник голови СММ ОБСЄАлександр Гуґ
Заступник голови СММ ОБСЄАлександр Гуґ

Загиблий через підрив автомобіля Спостережної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі був громадянином США, ще двоє поранених – громадянами Німеччини і Чехії, повідомив заступник голови СММ ОБСЄАлександр Гуґ.

«Патруль складався з двох броньованих автомобілів, по три члени патруля у кожному автомобілі. Внаслідок підриву одного автомобіля двоє співробітників були доставлені до лікарні у Луганську – це громадяни Німеччини і Чехії. Ще один член місії, громадянин США, загинув», – повідомив Гуґ на прес-конференції у Києві.

За його словами, співробітники СММ ОБСЄ, які перебували в іншому автомобілі, не постраждали і повернулися на базу.

Раніше сепаратисти угруповання «ЛНР» повідомили, що двоє поранених спостерігачів, які перебувають у лікарні Луганська, отримали травми середньої тяжкості, їх стан стабільний.

Зранку 23 квітня у районі села Пришиб на контрольованій угрупованням «ЛНР» частині Луганщини підірвався автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

В угрупованні «ЛНР» звинуватили в підриві автомобіля ОБСЄ «підготовлену українську диверсійно-розвідувальну групу». Бойовики раніше також заявили, що автомобіль Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ, в якому загинули та поранені співробітники місії, «відхилився від основного маршруту і рухався другорядними дорогами».

У Міністерстві закордонних справ України вважають, що підрив автомобіля Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі є спробою Москви і підтримуваних нею бойовиків залякати спостерігачів.

Керівництво ОБСЄ, Київ і світова спільнота закликали негайно розслідувати причини трагедії.

XS
SM
MD
LG