Доступність посилання

ТОП новини

Програшний синдром Тимошенко (огляд преси)


Тодішні прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко і прем’єр-міністр Росії Володимир Путін. Москва, 29 квітня 2009 року
Тодішні прем'єр-міністр України Юлія Тимошенко і прем’єр-міністр Росії Володимир Путін. Москва, 29 квітня 2009 року

Газета «Україна молода» пише, що серед фаворитів наступних президентських перегонів іноді вигулькує кандидатура Юлії Тимошенко. Утім насправді, за оцінками експертів видання, вона поступово втрачає підтримку виборців, особливо на заходi України. Газетярі згадують, як на одному з телеефірів вона висловила переконання в тому, що могла б завершити війну на сході, якби була обрана президентом України. Журналісти зазначають, що розмови про те, що зв’язки Тимошенко й Путіна – не просто вигадки її опонентів, вийшли зараз на нову орбіту. Олію у вогонь тут підливають буквально всі. Від колеги Юлії Тимошенко по парламенту Надії Савченко, котра заявляє про «спільне минуле» цих двох політиків, до жартів прем’єра Гройсмана, який пропонує «передати Росії Тимошенко замість грошей», натякаючи на її особисту зацікавленість у газовому контракті 2009 року, плоди якого Україна пожинає й дотепер. Докладніше про прагнення Тимошенко сісти у президентське крісло і її шанси на успіх, йдеться у статті «Програшний синдром».

А в публікації «Смертельна місія» газета «День» коментує загибель на окупованій території Донбасу представника місії ОБСЄ, громадянина США. Експерт видання наголошує, що тепер є великі сумніви щодо введення військового контингенту ООН на Донбасі. Україна має сама досягти такого рівня обороноздатності, щоб навести лад на своїй території, наголошує експерт газети.

Треба дочекатися реакції президента Сполучених Штатів, оскільки загинув американець, зазначає «Газета по-українськи». Газетярі не виключають, що з’являться заклики прибрати місію ОБСЄ. Бо на окупованій частині України не можуть гарантувати її безпеку. Але якщо місію згорнуть, буде гірше, зазначає експерт видання. Бо її присутність дає шанс, що загострення найближчим часом не буде. Ідеться й про збільшення обстрілів, і про наступальні дії на стратегічні об’єкти. Поки там є представники ОБСЄ, бойовики на це не наважуються. Також Україна випаде з міжнародно-правового поля, якщо Європа припинить відстежувати події на Донбасі. А потім може втратити і підтримку Заходу, попереджає газета.

«Росія готується до повномасштабної війни» – у статті під таким заголовком «Газета по-українськи» пише, що на окупованих територіях оголосили гучну кампанію з набору особового складу. Цим маскують перекидання на Донбас кадрових військовослужбовців і найманців із Росії. Уздовж кордонів з Україною розгортаються три нові дивізії. Таке угруповання має наступальний характер. А підприємства оборонно-промислового комплексу Росії переведені на посилений режим роботи, зазначає «Газета по-українськи».

Газета «Сегодня» у статті «Ворогів вразив «ГРІМ» інформує про створення нового оперативно-тактичного комплексу «Грім», здатного вражати цілі на дальності до 450 кілометрів. Крім цього, в Україні проводяться випробування ракетного комплексу «Вільха», який є глибокою модернізацією старої радянської реактивної системи залпового вогню «Смерч». Видання наголошує, що такого класу зброя – хороший стримуючий фактор для агресора.

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG