Доступність посилання

ТОП новини

Як Харківські угоди підготували «Мінський котел» (огляд преси)


Харків, 21 квітня 2010 року. Цього дня тодішні президенти України і Росії, Віктор Янукович (праворуч) та Дмитро Медведєв підписали так звані Харківські угоди
Харків, 21 квітня 2010 року. Цього дня тодішні президенти України і Росії, Віктор Янукович (праворуч) та Дмитро Медведєв підписали так звані Харківські угоди

Нинішня російська агресія має свої причини й історію. Одним з етапів у системі окупації українських територій були Харківські угоди 2010 року, стверджує газета «День». Підписані і ратификовані сім років тому у квітні, вони передбачали продовження перебування Чорноморського флоту Росії в Криму аж до 2042 року в обмін на знижку на газ в 100 доларів. Видання нагадує, що за попереднім договором 1997 року саме в 2017-му Росія мала піти з Севастополя. Докладніше про те, що сприяло окупації Криму та Донбасу, йдеться в статті «Як Харківські угоди підготували «Мінський котел».

Аграрії отримають обіцяну фінансову підтримку за рахунок конфіскату, інформує газета «Україна молода». Видання зазначає, що уряд затвердив порядок розподілу конфіскованих коштів. Згідно з ухваленим рішенням, 2,5 мільярда гривень спецконфіскату надійдуть до спецфонду бюджетної програми підтримки аграріїв. Завдяки цим коштам обіцяні на цей рік бюджетні дотації агросектору виплатять у повному обсязі, відповідно до заявлених цифр. Про те, як це позначиться на галузі, йдеться у статті «Гроші на дотації знайшли».

Газета «Сегодня» пише, що українська поліція продовжує потрапляти в скандали. Тільки за останній тиждень відразу трьох поліцейських із різних областей спіймали на злочинах. Двох підозрюють у хабарництві, ще одного – в торгівлі наркотиками під час служби. Офіційно силовики говорять, що очищають лави поліції від «перевертнів». Але неофіційно зізнаються: навіть підвищені зарплати не вирішили проблему хабарництва і злочинних «підробіток» у системі. Чому в МВС досі трапляються корупційні скандали, газета розповідає в публікації «Нові «перевертні».

Долар в Україні подешевшав до мінімуму з початку року. Фінансові аналітики газети «Сегодня» називають причини зміцнення гривні: транш МВФ, зростання цін на сталь, залізну руду і зерно, збільшення обсягу валютних переказів «заробітчан». Експерти газети прогнозують здешевлення долара ще на гривню протягом весни і літа, а восени – зростання. Стаття називається – «Долар може впасти до 25 гривень».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG