Доступність посилання

ТОП новини

Радіо Свобода Daily: у річницю аварії на ЧАЕС Порошенко і Лукашенко заявили про дружбу


Радянський дитячий протигаз у місті Прип’ять, 5 квітня 2017 року
Радянський дитячий протигаз у місті Прип’ять, 5 квітня 2017 року

Доброго ранку!

31-і роковини аварії на ЧАЕС

До цієї дати наші журналісти підготували фільм «Чорнобиль. Моя зміна». Це історія про відповідальність – усвідомлену, важку і самовбивчу. Це саме той випадок, коли зайве розповідати, а треба дивитись.

«Чорнобиль. Моя зміна»
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:19:55 0:00

Крім цього, у нас є також інтерв’ю з Вікторією Івлєвою – першою журналісткою, яка сфотографувала зсередини четвертий енергоблок Чорнобильської АЕС. За цю роботу вона отримала найпрестижнішу для фотожурналіста нагороду – World Press Photo Golden Eye. В цьому інтерв'ю російська журналістка розповідає про враження від відвідин місця найстрашнішої техногенної катастрофи XX століття, а також про російський імперіалізм та нову Україну. З дозволу Вікторії Івлєвої Радіо Свобода опублікувало легендарні фотографії четвертого енергоблоку.

Дозиметрист Юрій Кобзар на підступах до сходів, що веде до центральної реакторної зали
Дозиметрист Юрій Кобзар на підступах до сходів, що веде до центральної реакторної зали

Лукашенко і Порошенко

У 31-у річницю аварії на Чорнобильській атомній електростанції до нового захисного укриття приїхали президенти України і Білорусі, Петро Порошенко та Олександр Лукашенко. Останній висловив упевненість, що Білорусь і Україну ніхто не роз’єднає, а білоруси можуть приїхати на українську територію лише на тракторі. Переконання у дружбі між двома країнами висловив і Петро Порошенко. Однак ще минулого тижня Олександр Лукашенко висловлював вдоволення високим рівнем військово-політичної співпраці з Росією і називав «рідним братом» президента Росії Володимира Путіна. Цю зустріч та двосторонні відносини України і Білорусі на нинішньому етапі прокоментували експерти.

«Безвіз» в України майже «в кишені»

Посли держав-членів ЄС у Брюсселі – Комітет постійних представників – підтримали надання українцям безвізового режиму. Тепер цей жест із боку об’єднаної Європи залишилося затвердити тільки європейським міністрам, і після публікації в офіційному журналі ЄС, орієнтовно в середині червня, українці зможуть відвідувати держави Шенгену без віз, але це стосується тих, хто матиме біометричний паспорт. Як кажуть експерти, нинішнім кроком ЄС підтвердив, що довіра до України зростає, а європейці вміють тримати слово.

«Підкинута ковдра» для Насірова

Під час того, як відсторонений очільник Державної фіскальної служби Роман Насіров приїхав на судове засідання у своїй справі щодо продовження запобіжного заходу, у відповідь на запитання журналіста щодо версії «підкинутої» Насірову ковдри, він розповів про проведене «розслідування» щодо цього. В результаті «розслідування» Насіров стверджує, що ковдру підкинули з метою політичної змови проти Фіскальної служби.

Справа Насірова: «підкинута ковдра» – це політична змова? (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:27 0:00

Також державна служба фінансового контролю перевірила походження грошей для застави у 100 мільйонів гривень, внесеної за Насірова і дійшла висновку, що джерела надходження цих коштів, частину з яких внесла дружина Насірова, а частину – його тесть, є законними.

Свіжий лист від Сенцова

«В’язниця – це м’ясорубка людських доль, потрапивши в яку, перестаєш вірити в справедливість, але не перестаєш за неї боротися. Тут все по-іншому, тут намагаєшся жити і виживати, хоча відчуваєш, що твоє справжнє життя залишилося десь там, за парканом». Це фрагмент листа із в’язниці, якого написав український режисер Олег Сенцов, засуджений у Росії. Прочитати його повністю можна за посиланням.

Заміжня Джамала

Ну і на завершення приємна новина. Переможець минулорічного «Євробачення», українська співачка Джамала вийшла заміж. Про це вона написала у своєму Facebook. Співачка стала дружиною кримськотатарського активіста Сеїт-Бекіра Сулейманова. Церемонія відбувалася в Ісламському культурному центрі Києва.

Любіть і цінуйте одне одного!

Ваше Радіо Свобода Daily

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG