Доступність посилання

ТОП новини

Шахраї торгують відповідями на невідомі завдання ЗНО (огляд преси)


Менш ніж за місяць, 23 травня, в Україні стартує основна сесія зовнішнього незалежного оцінювання. Та вже зараз у соціальних мережах багато пропозицій за гроші придбати готові відповіді до тестових завдань. Про те, як не дати себе ошукати, газета «Голос України» розповідає в матеріалі «Шахраї торгують відповідями на невідомі завдання ЗНО».

«Агресор запускає активну мілітарі-фазу і хвилю диверсій» – у статті під таким заголовком газета «Голос України» розповідає про ситуацію на Донбасі, про готовність Збройних Сил України протистояти російсько-окупаційним військам і про масштабне навчання резервістів на Чернігівщині.

7 травня Франція обиратиме нового президента між проросійською Марін Ле Пен та молодим амбітним Еммануелем Макроном. Про те, що очікує Францію, Європу і Україну у разі перемоги того чи іншого кандидата, аналізує газета «Голос України».

Українські силовики спільно з Інтерполом стали виявляти все більше міжнародних злочинців як в Україні, так і за кордоном. Якщо за весь 2013 рік було розшукано трохи більше ніж 130 осіб, то лише за неповних чотири місяці нинішнього року вже встановлено місцеперебування 178 осіб. Які результати спільних пошуків України та Інтерполу за неповні п'ять років і навіщо в Україну їдуть «гастролери», дізнавалася газета «Сегодня». Заголовок статті – «Кримінальні гості і 23 бандити з України».

В цьому ж числі «Сегодня» інформує, що отримувачів субсидій на оплату житлово-комунальних послуг очікують зміни, причому як хороші, так і не дуже. Зокрема, через новий порядок нарахування субсидій багато хто їх позбудеться або ж суми держдопомоги стануть меншими. Зате бережливим Кабмін обіцяє заплатити за економію енергоресурсів. Прем'єр Володимир Гройсман назвав це початком монетизації пільг. Газетярі з'ясували подробиці і розповідають про них у матеріалі «Субсидії заберуть, але гроші дадуть».

Газета «День» продовжує висвітлювати ситуацію довкола реформування Дипломатичної академії при МЗС, зокрема її перетворення на курси перепідготовки дипломатів. З одного боку, як пише видання, багато хто вважає, що цей крок фактично означає ліквідацію цього навчального закладу. З іншого – є побоювання, що насправді під приводом реформування відбувається приватизація цієї будівлі. З аргументами і коментарями газета знайомить в публікації «Реформування чи ліквідація?-2».

  • Зображення 16x9

    Ірина Біла

    На Радіо Свобода працюю з кінця 1990-х. Закінчила Київський університет культури і мистецтв – інформаційна, бібліотечна та архівна справа.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG