Доступність посилання

ТОП новини

Прикордонники не пропустили 8 іноземців, які прямували в Одесу – ДПСУ


Одеські правоохоронці на навчаннях напередодні травневих свят, Одеса, 28 квітня 2017 року
Одеські правоохоронці на навчаннях напередодні травневих свят, Одеса, 28 квітня 2017 року

Державна прикордонна служба України заявляє, що прикордонники не пропустили вісьмох іноземців, які прямували в Одесу, ймовірно, для участі у діях дестабілізаційного характеру напередодні роковин трагедії 2 травня 2014 року.

«Минулої доби правоохоронці затримали вісьмох осіб – громадян Киргизстану, Білорусі й Росії – міцної статури, які нібито прибули для участі у спортивних змаганнях. Семеро із них – четверо громадян Киргизстану і троє громадян Білорусі, прилетіли рейсом «Мінськ – Одеса», а громадянин Росії прибув із Дубаї в «Бориспіль», – йдеться в повідомленні ДПСУ 1 травня.

За повідомленням, у результаті перевірки правоохоронці встановили, що ці люди прибули на запрошення громадської організації, яка, ймовірно, залучала бойовиків на «Куликове поле», які також брали участь в спробах силового захоплення будівель державних органів влади.

«Усіх виявлених осіб, які не змогли вказати чіткої мети свого перебування на території України, через кордон не пропущено та повернуто зворотним рейсом», – заявили прикордонники.

Раніше в Державній прикордонній службі України повідомили, що при в’їзді на територію Одеської області напередодні у громадянина Молдови виявили предмети військової амуніції та боєприпаси часів Другої світової війни.

За даними Міністерства внутрішніх справ України, нині на території Одещини посилені заходи безпеки. Лише в самій Одесі на вулиці міста вийшли понад дві тисячі правоохоронців. Це пов’язано із повідомленнями про загрозу провокацій під час масових заходів, запланованих на травневі свята і до річниці подій 2 травня 2014 року в Одесі.

2 травня 2014 року на марш футбольних фанатів і проукраїнських сил у центрі Одеси напали проросійські активісти з вогнепальною зброєю. Були вбиті шість людей-учасників маршу. Згодом проукраїнські демонстранти зібралися вже на нову демонстрацію і рушили на площу Куликове поле, де був розташований наметовий табір проросійських активістів.

Проросійські активісти й їхні прихильники сховалися в будівлі Будинку профспілок. Обидві сторони кидали одна в одну пляшки з займистою рідиною. Внаслідок пожежі, що виникла в будинку, при спробах вистрибнути з нього і внаслідок застосування проросійськими активістами вогнепальної зброї там загинули ще 42 людини з обох сторін конфлікту. Також у перебігу протистоянь того дня було поранено близько 200 людей.

НА ЦЮ Ж ТЕМУ:

Проросійські провокації в Одесі. Чи вдасться «розхитати» ситуацію?​

Робота для СБУ. Не можна допустити реваншу кремлівських посіпак

Суд скасував рішення Одеської міськради про перейменування низки вулиць

СБУ: відкрите провадження через рішення перейменувати низку вулиць в Одесі

XS
SM
MD
LG