Доступність посилання

ТОП новини

Російське видання запустило фейк про нібито затримання в Києві двох літніх людей за «георгіївську стрічку»


Російське видання «Комсомольская правда» оприлюднило публікацію із заголовком про затримання двох літних людей у Києві за банер із «георгіївською стрічкою». Однак, як повідомили в Національній поліції України, людей похилого віку серед затриманих 9 травня у Києві не було.

Сайт видання «Комсомольская правда» у вівторок вийшов із заголовком: «У Києві двох літніх людей затримали за банер із «георгіївською стрічкою».

«У Києві затримали двох літніх людей за спробу розгорнути плакат із написом «Ніхто не забутий! Ніщо не забуте!» На тлі «георгіївської стрічки». За словами очевидців, до них підійшли поліцейські, взяли під руки і без пояснення причин відвели», – пише «Комсомольская правда».

При цьому видання посилається на новину ТАСС. Але у новині ТАСС написано про затримання двох людей за спробу розгорнути банер із «георгіївською стрічкою» та про те, що їх буде доставлено у райвідділ. А от щодо літніх людей сказано: «У людей похилого віку було вилучено кілька «георгіївських стрічок», з ними проведено роз’яснювальну роботу».

У коментарі для Радіо Свобода начальник відділу комунікації головного управління поліції у місті Києві Оксана Бліщик розповіла про затриманих упродовж дня, зауваживши, що людей похилого віку серед них не було.

«На цей час є затриманий тільки 1 чоловік, який кинув димову шашку в працівника поліції, – за хуліганство та погрози й насильство щодо працівника правоохоронного органу. Крім того, було доставлено до Печерського управління поліції 30 осіб, на цей час всіх відпустили, на 19 складено адміністративні протоколи за скоєння дрібного хуліганства, п’ятьох відпустили провівши профілактичні лекції і на цей час уже затриманих ніяких немає. Людей похилого віку серед них не було», – зазначила представник поліції.

У вівторок на сайті МВС України повідомляли про затримання учасника акції «Никто не забыт, ничто не забыто», який намагався розгорнути банер.

Оксана Бліщик стосовно цього прокоментувала: «Він був серед тих 30 осіб, яких уже відпустили».

Раніше у вівторок також повідомляли про затримання двох осіб, які намагалися розгорнути банер із «георгіївськими стрічками». Про це в ефірі телеканалу «112 України» повідомив начальник ГУ Національної поліції України в столиці Андрій Крищенко.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG