Доступність посилання

ТОП новини

Україна зустрічає звільнених із полону

27 грудня відбувся великий обмін полоненими на Донбасі, звільнили 73 українця

27 грудня завершився єдиний за рік обмін заручниками на Донбасі.

73 українця звільнили із полону. За попередніми підрахунками, 233 осіб передали бойовикам, бойовики угруповання «ДНР» на своїх сайтах зауважили, що кількість уточнюється.

Активісти і рідні готуються зустрічати звільнених. Охочі долучитися збираються у соціальних мережах під хештегом #зустрінь_своїх.

Радіо Свобода продовжує слідкувати за подіями у «живому блозі».

На цій оптимістичній ноті ми завершуємо наш живий блог.

Дякуємо всім, хто розділив із нами день, який користувачі соцмереж вже назвали головною подією року.

Слідкуйте за останніми новинами на нашому сайті та у соцмережах.

Президент Порошенко прокоментував флешмоб #зустрінь_своїх

Момент зустрічі з рідними:

У нас триває жива трансляція, долучайтесь:

Розпочали пряму трансляцію із зустрічі звільнених із полону українців.

Долучайтесь!

Народні депутати не приховують радості від сьогоднішніх подій:

Геннадій Афанасьєв перебуває в аеропорту в очікуванні звільнених українців.

Веде трансляцію наживо:

Вилетіли!

Фото з обміну полоненими.

Чинний голова ОБСЄ, міністр закордонних справ Австрії Карін Кнайсль і генеральний секретар ОБСЄ Томас Ґремінґер вітають звістку про масштабний обмін затриманими й полоненими на Донбасі і закликають сторони конфлікту дотримуватися цього «імпульсу» для подальшого прогресу в досягненні мирного врегулювання кризи в Україні. Про це йдеться у спільній заяві посадовців на сайті ОБСЄ у середу.

«Дозвіл такій значній кількості людей, утримуваних з обох сторін, на поверення додому до Нового року і православного Різдва – дуже втішна подія. Сьогоднішній обмін – це не тільки гуманітарний акт, а й корисний крок у зміцненні довіри. Ми закликаємо сторони продовжувати свої зусилля щодо поліпшення життя людей, безпосередньо уражених конфліктом», – цитує слова Кнайсль сайт ОБСЄ.

Літак зі звільненими українцями вилітає із Харкова до Києва. Сам політ триває орієнтовно годину. Тим часом в аеропорту «Бориспіль» українці стійко чекають на своїх співвітчизників.

Святослав Вакарчук також прокоментував обмін полоненими:

Вже перебуваючи на місці обміну, 26 осіб відмовились повертатись на окуповану частину Донбасу. Хто ці люди? Ось лише декілька прикладів:

– Вадим Кіналь – 23 роки, родом з Миколаєва. Визнає, що був на території, непідконтрольній Україні, впродовж півроку. Про свою роль чи роботу чи місії в цей час не говорить. Каже, що нікому не рекомендує їхати на території ОРДЛО

– Юрій Пелих – 40 років, харків’янин, засуджений на території України за статтею Кримінального Кодексу 185(4) – крадіжка. Крадіжка була у серпні 2016 року. Свого злочину не заперечує, сподівається вдома отримати запобіжний захід у вигляді домашнього арешту. Повертається до Харкова, де прожив усі свої роки і де мешкає його родина. Здивований, як опинився у списках на обмін.

– Анатолій Слободяник – 68 років, одесит, що відмовився їхати на територію, непідконтрольну Україні. Голова союзу ветеранів силових структур Одещини. Має сім'ю в Одесі, звинувачений у розпалюванні міжнаціональної та релігійної ворожнечі. Стверджує, що на нього звели наклеп. Очікує суду, який, на його думку, має встановити справедливість.

Обмін полоненими: ті, хто відмовились повертатись в ОРДЛО (відео)
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:51 0:00

Президент України Петро Порошенко привітав українців, які перебували в полоні, із поверненням додому

БІЛЬШЕ

XS
SM
MD
LG