Доступність посилання

ТОП новини

Влада Харкова й далі воює із колишніми опонентами на місцевих виборах


Міський голова Харкова, член Партії регіонів Геннадій Кернес
Міський голова Харкова, член Партії регіонів Геннадій Кернес

Харків – Харківський мер й далі воює зі своїм колишнім опонентом на місцевих виборах. У середу на сесії міськради Геннадій Кернес продемонстрував відео начебто журналістського розслідування про численні порушення на комунальному підприємстві, яке донедавна перебувало у власності приватних структур, пов’язаних із Арсеном Аваковим. Кандидату від «Батьківщини» на минулих виборах міського голови нинішній голова Харкова закидає незаконний розпродаж майна, несплату оренди за землю і навіть організацію бізнесу з вирощування грибів на території місцевої теплоцентралі. Політологи кажуть, що це початок підготовки до парламентських виборів 2012 року.

Повернення ТЕЦ-3 у комунальну власність міська влада Харкова вважає своїм чи не найголовнішим досягненням останнього часу. Підприємство, мовляв, 10 років перебувало у приватних руках, і це ставило під загрозу безперебійну подачу тепла та гарячої води третині міста. За рішенням суду, теплоцентраль перейшла в управління КП «Харківські тепломережі», а колишній її власник сплатив 15 мільйонів гривень оренди за землю, від якої ухилявся багато років.

Але крапку на цьому місцева влада досі не поставила. Окрему програму про цю історію, щоправда однобічну, вирішили продемонструвати на сесії міськради. На відео – гучні заяви про те, як за часів, коли підприємством керувала структура Авакова, працівників позбавили гарячого харчування, на території теплоцентралі вирощували гриби і робили ковбаси, а приміщення ТЕЦ використовували як склад для передвиборної агітації лідерки ВО «Батьківщина.

«Свого часу, завдяки певним маніпуляціям, це майно було передано у приватні руки. За наявною інформацією це майно перепродавалося за десятки мільйонів. На ТЕЦ-3 комунальної власності був розміщений штаб кандидата у Президенти Юлії Тимошенко, зробили склад програми «Акценти» (авторська ТВ-програма Арсена Авакова – ред.), зробили цех із виробництва ковбаси та м’яса. Тут сидить прокурор і ви відповідатимете всі, хто мав причетність до цієї ТЕЦ – за те пограбування, яке там вчинили», – заявив Генадій Кернес.

Відеосюжет підготували журналісти програми «Експертиза», що виходить на 7-му телеканалі Харкова, який висвітлює здебільшого діяльність міської влади.

Опозиція таке відео назвала піаром і наголосила на порушенні норм регламенту.

«Ніде в регламенті харківської міської ради не дається право на перегляд фільмів, що нам продемонстрували, причому сумнівного PR-змісту, з однобічною оцінкою», – сказав депутат від «Батьківщини» Максим Олексієнко.

«Попереджувальні удари по опозиції»

В демонстрації ролику місцеві політологи угледіли початок організаційної підготовки до парламентських виборів 2012 року. На місцевому рівні адаптується загальна тенденція утиску опозиційних сил, котрі звинувачують у прорахунках та зловживаннях з метою зниження їхнього рейтингу, каже політолог Ігор Поліщук.

«Це загальна тенденція протидії опозиції, можливих її виступів. Тому що ситуація напружена, в суспільстві багато є невдоволення. Тому, щоб попередити можливу активність, мені здається це такі попереджувальні заходи, попереджувальні удари», – зауважив Поліщук.

Ще один харківський політолог Юлія Біденко, в свою чергу, радить міському голові звернутися до суду. А депутатам показувати інші кадри: сміттєзвалищ, стихійних ринків, несанкціонованої забудови та знесення дерев, проблем, які досі турбують харків’ян.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG