Доступність посилання

ТОП новини

До 2016-го Україна перейде на швидкісні потяги – Колесніков


До 2016 року Україна має перейти на швидкісне залізничне сполучення. Про це віце-прем’єр, міністр інфраструктури України Борис Колесніков заявив у Києві під час круглого столу ««Перспективи розвитку туристичного бізнесу в Україні».

За його словами, нині уряд України розглядає можливість купівлі 25-30 швидкісних потягів. «Перед нами стоїть завдання, щоб до 2016 року в Україні не залишилося так званих «нічних» потягів, окрім потягів, які йдуть транзитом. Треба, щоб у будь-який кінець України можна було доїхати за 4-6 годин. Але тут є маса технічних проблем. На відміну від цивілізованих країн, Україна не має розділеного пасажирського та вантажного руху, а це призводить до втрати швидкості і знищення залізничного полотна. Тобто ми можемо купити потяг, який їздитиме зі швидкістю 300 км/год, але йому ніде буде їздити», – наголосив Борис Колесніков.

Віце-прем’єр також нагадав, що Україна придбала 10 швидкісних потягів у Південній Кореї. «Наступного року вони будуть в Україні і сполучатимуть 4 міста, які приймають Євро-2012. Звісно, після чемпіонату ми пропонуватимемо туристичним компаніям оптимальні ціни для пасажирів, які є внутрішніми туристами», – сказав він.

Борис Колесніков також додав, що до Євро-2012 не встигають побудувати залізничне сполучення між аеропортом «Бориспіль» і Центральним залізничним вокзалом Києва. «Але до весни 2013 року це сполучення буде обов’язково», – зазначив віце-прем’єр.
XS
SM
MD
LG