Доступність посилання

ТОП новини

.


Перший заступник міністра закордонних справ України, представник України в Раді Європи Олександр Чалий вважає, що майбутні слухання з "українського питання" в Парламентській Асамблеї Ради Європи вплинуть "позитивним чином на ухвалення Верховною Радою всіх відсутніх нормативних актів"

Як відзначив О.Чалий в п'ятницю на прес-конференції в МЗС України у Києві, існує три варіанти, коли провести слухання з питання виконання Україною взятих на себе зобов'язань при вступі в РЄ в жовтні 1995 року. Згідно з офіційним рішенням моніторингового комітету ПАРЄ, вони повинні відбутися 24 квітня. На думку члена моніторингового комітету Ганне Северинсен, яка нині перебуває в Києві, слухання доцільніше провести в червні після того, як український парламент ухвалить необхідні законодавчі акти, зокрема, закон про партії, про судоустрій, податковий, кримінальний і цивільний кодекси.

Існує також пропозиція провести попередні слухання в квітні, а остаточні – в червні, повідомив О.Чалий, додавши, що, на його думку, слухання мають відбутися в квітні.

Говорячи про візит в Україну спостерігача моніторингового комітету ЕС Х.Северинсен, О.Чалий зазначив, що всі її побажання були враховані. Зокрема, вона мала можливість провести зустрічі в парламенті, уряді, Генпрокуратурі, а також з колишнім віце-прем'єром, лідером партії "Батьківщина" Юлією Тимошенко. За словами першого заступник глави МЗС, це показує, що "ми повністю відкриті".

О.Чалий висловив побоювання, що існує тенденція звести слухання про виконання Україною зобов'язань перед РЄ до обговорення політичної ситуації в Україні, що, за словами дипломата, виходить за рамки мандату моніторингового комітету. "Україна зацікавлена, щоб була конкретна, незаполітизована розмова", наголосив він.
XS
SM
MD
LG