Доступність посилання

ТОП новини

Степан Хмара закликав Генеральну прокуратуру притягти до кримінальної відповідальності Євгена Марчука


Степан Хмара закликав Генеральну прокуратуру притягти до кримінальної відповідальності Євгена Марчука

Київ, 29 березня 2001 - Голова Української консервативно-республіканської партії Степан Хмара в оприлюдненій сьогодні для преси заяві закликав Генеральну прокуратуру притягти до кримінальної відповідальності секретаря Ради національної безпеки і оборони Євгена Марчука, а Президента України Леоніда Кучму – звільнити пана Марчука з цієї посади.

Як заявив Степан Хмара, подальше перебування Марчука на нинішній посаді загрожує національній безпеці України.

Лідер УКРП навів низку аргументів, які, на його думку, мають свідчити про антизаконність дій секретаря Ради нацбезпеки і оборони. Однією з основних підстав для порушення кримінальної справи проти Марчука, як уважає Хмара, є приховування скандально відомої відеокасети зі свідченням офіцера МВС про вбивство В"ячеслава Чорновола.

В інтерв"ю для Радіо Свобода Степан Хмара заявив: "Ніякої реакції на публічні повідомлення (заяви Анатолія Єрмака, Григорія Омельченка, Володимира Олійника) стосовно обставин знищення В"ячеслава Чорновола досі Марчук не оприлюднив. Тобто він підлягає притягненню до кримінальної відповідальності за недонесення інформації – стаття 187 і 165".

Сергій Руденко: "У Вашій заяві йдеться про те, що Марчук причетний до розробки карально-репресивних заходів проти українських патріотів 9 березня. Чи Ви маєте якесь документальне підтвердження цьому?"

Степан Хмара: "Документального підтвердження немає, бо Рада національної безпеки не оприлюднює документальні речі, які вона розглядає. Але відомо, що за кілька днів це питання розглядалося на Раді нацбезпеки. До речі, публічно неодноразово Марчук висловлювався з цього приводу через ЗМІ, де зводив наклепи на опозицію… І його погрози в недільній програмі "7 днів" у бік політичних діячів, які нібито стоять за організацією безпорядків, хоча безпорядків ніяких не було… Тобто це є прямий натяк на погрози політичним діячам".

Сергій Руденко: "Ви звертаєтесь до Генпрокурора порушити проти Марчука кримінальну справу?"

Степан Хмара: "Так".

Сергій Руденко: "Чи не означає це, що Форум національного порятунку відкидає кандидатуру Марчука як особу, яка веде підготовку до переговорів президента з опозицією?"

Степан Хмара: "Форум національного порятунку не цікавить, готується чи не готується влада до переговорів. Суб"єктом переговорів із форумом може бути лише президент, а кого він вибере в помічники – інша справа".

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG