Доступність посилання

ТОП новини

Степан Гавриш: “Завершено роботу над політичною Угодою між парламентом та урядом”


Степан Гавриш: “Завершено роботу над політичною Угодою між парламентом та урядом”

Київ, 2 квітня 2001 - Сьогодні на прес-конференції у Києві заступник голови Верховної Ради України Степан Гавриш повідомив, що уже закінчено роботу над політичною Угодою між парламентом та урядом.

“Підписання Угоди може відбутися у найближчі 10 днів”, – зауважив пан Гавриш. За його словами, не виключено, що такий термін зміниться. Це пов’язано із напо- ляганням деяких парламентських фракцій і груп провести перереєстрацію парламентської більшості. Усі фракції і групи, за винятком “ Яблука”, погодилися підписати політичну Угоду. “Це компроміс , який дозволить поліпшити стосунки між гілками влади, не вносячи змін до Конституції України”, – наголосив пан Гавриш. Він підкреслив, що політична угода між Верховною Радою України та Кабінетом міністрів є не юридичним документом, а суто політичним.

За словами Степана Гавриша, обидві сторони: парламент і уряд - домовилися про те, що вони підтримуватимуть курс реформ нинішнього Президента. Окрім цього, сторони беруть на себе зобов’язання утримуватися від конфліктів та суперечок, які перешкоджатимуть здійсненню реформ.

Як зазначив Степан Гавриш, надзвичайно важливим положенням Угоди є те, що сторони підтримуватимуть діяльність уряду Ющенка до березня 2002 року.

“Підписання Угоди дасть новий історичний поштовх для встановлення політичних традицій у стосунках парламенту та уряду”, – вважає пан Гавриш.

У перебігу прес-конференції він також назвав дату Звіту Кабінету міністрів України у Верховній Раді: звіт відбудеться 17 квітня у режимі пленарних засідань парламенту. Перед присутніми виступить прем’єр-міністр України Віктор Ющенко. “Навіть коли роботу уряду визнають незадовільною,” - зауважив Степан Гавриш,- “це не буде підставою для відставки Кабінету міністрів.”

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG