Доступність посилання

ТОП новини

Фрагменти розмов Леоніда Кучми із записів, зроблених офіцером Миколою Мельниченком. Епізоди 1-4


Фрагменти розмов Леоніда Кучми із записів, зроблених офіцером Миколою Мельниченком. Епізоди 1-4

Епізод 1

Кучма: Слухай, хто відповідає за частоти у тебе… комітет цей. Скажи. Cкажи, що платить «Бі-Бі-Сі» і «Свобода» за використання наших частот і в порівнянні з, світові всі, пускай мнє довідку… (пауза) Їх треба блядь прибрати на хуй! (пауза) Так чи ні? Невідомий: …дати відсотки? Кучма: Аа! «Свобода» і «Бі-Бі-Сі»! Які суми вони сплачують і які світові. Порівняння зі світовими. Невідомий: Харашо.

Епізод 2

(Російською мовою. Очевидно телефонна розмова чи розмова через переговорний пристрій, чути лише Леоніда Кучму).

Кучма: Хорошо, так что спасибо! Ты мне скажи насчёт, гм, где арифметика это, значит, частоты для, для «Свободы». (пауза) Кучма: Аренду… в Приватбанке. … на хера мне это нужно. Кучма: Ти слушай (Люд ?). Ну это бардак, когда просто (перефіхтоварівался ?). Он что на прак.. пе.. Нет, значит данные претензии к… Приватбанку. Приватбанк перепродает туда, претензии… «Радио Свобода». Ну это ж бардак. Кучма: Конечно, абсолютно точно. (пауза) Хорошо. Кучма: … не на Украине значит (пауза), ну знаеш так сказать… практически значит… (пауза) У тебя есть. Да-да, да. Хорошо, (едь ?).

Епізод 3

Невідомий: … приймав цю програму… я ж кажу… Кучма: … Що ж він (сував?), блядь, радіостанції «Свабода», блядь, Купчинському… Що він (блядь ?) (другий рік ?). Невідомий: На всяк випадок там механізм… «Довіри». Тому там канали шумлять. А вони можуть (спровокувати ?) прибор якийсь. Кучма: (нібито, назвав чиєсь прізвище) знає що-небудь. Невідомий: Ну да. Кредіт. Значить… там же (на Кіпрі ?)… На ці питання. Кучма: Хай краще…

Епізод 4

(Схоже на те, що у приймальній назвали прізвище, нібито, «Сухай?»).

Кучма: Віталій Іванович, пускай заходить. Невідомий: Тисячу вибачень. Кучма: Я знаю, що як… супер… Я трохи температурю… ангіной. Невідомий: Ангіна? Кучма: Там в Прохоровке продуло. Від, з такими амбаром, з етім (разом сміються). Невідомий: Я просто, як чесно Вам скажу - захорував я. Хотів ще на дві-три хвилини у Криму піти. Щось в мене, якось так вийшло, що мені через пів доби, сказали так. Не знаю як пояснював… влітку, потім після виборів. Потім на новий рік - прийшов (Тимченко?) та ще й… ну варто піти, президента перед новим роком… та багато подій буде! До президента не пішов! Значить, ну два слова в стилі ретро.

Кучма: Якби! Невідомий: Ну я не сумнівався в результаті виборів. Знаєте, ми, що я відповім. Ну скажім, що Росія звернеться з проханням до України про приєднання Росії до України, Леонід Данилович. Кучма: Ну, може таке буть. Невідомий: Армагедон, планета з планетою. Там Вулкан весь світ трусить. Але, так тихенько в деяких напрямках таких працював… на кожен видовищі, говорив, там, де президента не можна підставлять… Оце ж йому… станція «Бі-Бі-Сі», «Голос Америки», «Свобода». Один попробував і ваша… була реакція, тобто. А я тихенько і … довів… виборів. І «Бі-Бі-Сі», і «Голос Америки», і через киян, гм, через бувших в ті часи рухівців. (Поснажав ?) її там. Вона зразу сидить - в хаті. Пока ми є, но, якщо. Купчинський, якщо захоче, то на третю (каденсію ?), то ми їх всіх там вгамуємо. Кучма: По Купчинському. Невідомий: Да-да. І він, що він, звідти там. У самій Росії він колись працював… А там у Франції, Лондоні уже інших почали нормально запитувати, тобто. Кучма: (Відправили ?) Невідомий: Так, ну от таку от, як козаки. Я колись був куратором по лінії МВС (на Луганщині ?). Хай воно… Я кажу: ви їм прочитайте пару документів… по інтернеті… може вам трошки (надує ?), тоді вже не до чого… (по вєсь сельванову ?) сама… Поїхав, правда отамана не було, був… якісь два, дві постанови про знищення. Пішли на вибори… інші — небагато, але стежать. Тобто. Ну так на Заході. Ви знаєте інтелігенцію… Я кажу: та в нас нема такого. (Де Голя ?) в нас нема. Піночета нема. І такого не потрібно (мілітарно ?). (Імпотента ?), що ж їм підробить. Навіть якщо (обрізання ?). Ну ось такий термін. Вірю в цивілізованого диктатора… інтелігентним художеством… тобто… як це… знать, щоб. Мені нічого не треба. Що, в вас є такі люди про яких ви не знаєте. Щедрі прихильники. Навіть ті, хто завжди будуть стоять на вашому боці. (пауза) Ну оскільки я Вас не бачив. Такий маленький, (коротка пауза) значить сувенір є. (певне збентеження). Є й немаленький! (підвищеним голосом) Я вже передав..! Якби (в січні ?) не передумав… Придумав маленьку кульку. Там, якісь, написав (кому треба ?). (пауза) Кучма: (Нібито Кучма щось розглядає). О! То це таке! Невідомий: Колись побачив, що ви віддали... (далі запис переривається)

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG