Доступність посилання

ТОП новини

Дружина і мати Георгія Гонгадзе вимагають проведення комплексної експертизи так званого “таращанського тіла”


Дружина і мати Георгія Гонгадзе вимагають проведення комплексної експертизи так званого “таращанського тіла”

Київ, 3 квітня 2001 - Минуло більше місяця з того часу, як Генеральна прокуратура визнала Мирославу і Лесю Гонгадзе потерпілими. Проте дружина і мати зниклого журналіста досі не можуть ознайомитися з матеріалами експертних висновків щодо так званого “таращанського тіла”. Нещодавно вони подали скаргу до Печерського райсуду на неправомірні дії посадових осіб Генеральної прокуратури з вимогою, аби суд зобов”язав Генпрокуратуру надати їм доступ до всіх експертиз.

Як стверджують Мирослава і Леся Гонгадзе, свою відмову у ознайомленні родичів Георгія з матеріалами результатів експертиз Генеральна прокуратура мотивує тим, що слідство ще не завершене. Це твердження, на думку дружини і матері журналіста, позбавлене усякої логіки і брутально порушує їхні права.

Дружина і мати загиблого журналіста вимагають проведення комплексної експертизи, яка б визначила причину і час смерті, а також фізичні параметри і вік особи. За словами Мирослави Гонгадзе, вона і досі не знає, яке тіло було показано їй на опізнанні, і ДНК якого тіла досліджували російські та німецькі експерти.

У п”ятницю 30 квітня у Генеральній прокуратурі України відбулася зустріч Мирослави і Лесі Гонгадзе з заступником міністра закордонних справ Олександром Чалим і представниками американського посольства. За словами Лесі Гонгадзе, пан Чалий запевнив її, що усі вимоги, які родичі журналіста висувають до Генеральної прокуратури, будуть задоволені , проте не визначив терміну виконання цих вимог.

За словами адвоката Мирослави Гонгадзе Валентини Міненко, без ознайомлення з матеріалами попередніх експертиз, важко визначити, який вид експертизи ще раз необхідно проводити - додаткову чи повторну.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG