Доступність посилання

ТОП новини

Столичні новини


Столичні новини

Київ, 3 квітня 2001 – “Законопроекти, які подаються до Верховної Ради президентом України і визначені ним як невідкладні, мають розглядатися раніше від інших законопроектів на усіх стадіях законодавчого процесу, відповідно до процедури, встановленої Конституцією і регламентом парламенту”. Таке рішення сьогодні оприлюднив Конституційний суд України. З відповідним поданням до Конституційного суду ще в лютому звернувся глава держави. Згідно з рішенням суду, законопроект, внесений президентом України, може бути визначений як невідкладний лише у тому випадку, якщо таке визначення здійснюється на стадії законодавчої ініціативи, тобто на момент внесення його до Верховної Ради.

Сьогодні парламентарії, серед іншого, розглянули законопроект “Про парламентську більшість і парламентську опозицію”. У сесійному залі представив цей документ голова парламентського комітету з питань правової політики Олександр Задорожний.

У кулуарах Верховної Ради голова фракції Народно-демократичної партії, координатор парламентської більшості Анатолій Карпов і лідер депутатської групи “Трудова Україна” Ігор Шаров підписали Угоду про співробітництво і взаємодію. Члени обох фракцій вважають, що основою для цієї угоди є однакові програмні пріоритети політичних партій, що входять до складу зазначених фракцій і груп, а також їхні тверді наміри щодо зміцнення незалежності і суверенітету України.

“До організації “касетного скандалу” причетні іноземні спецслужби”, - наголосив сьогодні голова Служби безпеки України Володимир Радченко на семінарі для регіональних засобів масової інформації. Він зазначив, що “сліди і прикмети роботи спецслужб відслідковуються”, проте, відмовився назвати конкретні, причетні до справи, структури.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG