Доступність посилання

ТОП новини

Візит Папи Римського Іоанна Павла II в Україну покликаний сприяти поступальному розвитку двосторонніх міждержавних відносин України і Ватикану. Про це заявив заступник начальника прес-служби МЗС Серг


Візит Папи Римського Іоанна Павла II в Україну покликаний сприяти поступальному розвитку двосторонніх міждержавних відносин України і Ватикану. Про це заявив заступник начальника прес-служби МЗС Сергій Бороденков у вівторок на брифінгу

З політичної точки зору, візит Папи Римського в Україну є "бажаним і доцільним", сказав він, додавши, що приїзд понтифіка, крім того, "покликаний сприяти зростанню міжнародного авторитету України, її позитивного іміджу у світі, зокрема, серед країн Західної Європи, Латинської Америки".

Сергій Бороденков також зазначив, що існуючі в українському православ'ї проблеми і суперечності у відносинах між конфесіями, можна пояснити прогнозованим неоднозначним сприйняттям відвідування України Папою Римським.

Однак, відзначив С.Бороденков, офіційний Київ вважає, що виходити слід, передусім, з того, що візит Папи Римського сприятиме утвердженню України в очах світової спільноти як демократичної держави з домінуючим православ'ям і свободою віросповідання, а також дасть поштовх розвитку релігійної і духовної сфер життя в Україні.
XS
SM
MD
LG