Доступність посилання

ТОП новини

Помічник білоруського президента заявляє про неморальність української влади та початок роботи з долучення України до російсько-білоруського союзу


Помічник білоруського президента заявляє про неморальність української влади та початок роботи з долучення України до російсько-білоруського союзу

Мінськ, 04 квітня 2001 - Помічник президента Білорусі Сергій Посохов в інтерв”ю, що його видруковано сьогодні в незалежній газеті “Народная воля”, зробив відразу дві сенсаційні заяви про Україну. За його словами, моральність нинішньої української влади перебуває під питанням, а створення депутатського об”єднання “ЗУБР” є початком роботи з долучення України до союзу Білорусі та Росії.

Помічник білоруського президента Аляксандра Лукашенки продовжує робити заяви на тему ситуації в Україні, звідки він нещодавно повернувся. Сьогодні незалежна газета “Народная воля” видрукувала інтерв’ю з президентським помічником Сергієм Посоховим, де він заявив про справу Гонгадзе (цитую):

“Всі, з кім спілкувався, висловлюють обурення з цього приводу та заявляють: доки влада не представить доказів, що вона непричетна до злочину, доті стоятиме питання про її моральність. Я приєднуюсь до цього повністю”.

На запитання журналіста “Народної волі”, що значить створення депутатського об’єднання “ЗУБР” (“За союз України, Білорусі та Росії), помічник президента Лукашенки відповів: “ Початок роботи з долучення України до союзу Білорусі та Росії. На Україні виступають за це могутні сили”.

В Україні парламентарії першими створили своє об’єднання “ЗУБР”. На 4 квітня було оголошено офіційне створення групи “ЗУБР” в Державній Думі Росії. Останніми, очевидно, будуть депутати Національних зборів Білорусі, один з яких – Валентин Крючков – керівник групи зв’язків з Верховною Радою України – в интерв’ю Радіо Свобода повідомив:

Крючков: Коли ми зустричалися в Києві, була присутня вельми солідна делегація російської Держдуми з кількостю 8 осіб. Це, я вважаю, цілком нормальний процес.

Кореспондент: А білоруський парламент?

Крючков: А білоруський парламент – ми тепер готуємо парламентські слухання з чорнобильських справ на 11 квітня. А потім, на черговому засіданні, ми розглядатимемо й це питання про створення групи “ЗУБР”. Ми цю групу будемо, напевно, створювати на базі групи із співробітництва з Верховною Радою України, яку теж буде затверджено на одному з засідань в квітні.

Повідомив депутат Крючков, голова чорнобильскої постійної комісії палати представників білоруського парламенту, який також очолює групу зв’язків з українською Верховною Радою. В цій групі зараз є 7 депутатів, а в групі “ЗУБР” буде 20-25 білоруських депутатів, прогнозує Валентин Крючков. Всього в нижній палаті Національних зборів Білорусі 110 місць.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG