Доступність посилання

ТОП новини

Кількість антидемпінгових розслідувань проти України в Європейському союзі помітно зменшилась


Кількість антидемпінгових розслідувань проти України в Європейському союзі помітно зменшилась

Брюссель, 04 квітня 2001 - Як засвідчує статистика у світі досить суттєво зросла кількість справ з антидемпінгових розслідувань, зокрема чимало справ порушено й проти України. але якщо проти України антидемпінгові розслідування зростають, приміром, у США, Індії, чи Польщі, то в країнах Європейського Союзу за останні два роки число антидемпінгових справ зменшилось майже вдвічі.

Про це повідомили нашому брюссельському кореспондентові Славку Волинському представники Європейської комісії.

Пригадується, ще не так давно тема антидемпінгових розслідувань проти українських підприємств була досить модною в Європейському Союзі і вона була завжди добрим приводом щоб у черговий раз зняти стружку з українських урядовців під час їх відвідин Європейської комісії.

Тому Київ врешті -решт зробив з цього висновки, вважають брюссельські чиновники, і кількість антидемпінгових розслідувань проти України в Європейському союзі помітно зменшилась.

Приміром два роки тому , каже представник Європейської комісії Лола Фенандез, проти України було відкрито понад двадцять антидемпінгових процесів. нині Україні вдалося майже половину цих процесів закрити. помітні зрушення в цій сфері,- говорить інший представник Єврокомісії Норін Дойл, стали підставою поширити на Україну ринковий режим у розслідуванні антидемпінгових справ.

Доречі ,- зауважила ,- Норін Дойл,- не слід плутати поширення ринкового режиму в розслідуванні антидемпінгових випадків із , начеб-то набуттям Україною статусу держави з ринковою економікою, про що неодноразово писала українська преса та помилково стверджували політичні діячі України. Поширення ринкового режиму на торгівлю - це суто торговельний аспект, а ринковий статус держави, який Україна ще не зуміла набути - це політико -економічне визначення.

Аби в майбутньому в торгівлі між Україною і Європеським союзом можна було б краще уникати антидемпінгові випадки, нині Європейський союз готує спеціальні антидемпінгові заходи, зокерма документ, який зветься «антидемпінгова політика Європейського Союзу щодо України.»

Як повідомила представник Єврокомісії Норін Дойл, цей документ буде завершено і представлено українській стороні у вересні місяі нинішнього року.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG