Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини від Радіо Свобода


Економічні новини від Радіо Свобода

Київ, 5 квітня 2001 - Прем'єр-міністри України і РФ Віктор Ющенко і Михайло Касьянов проведуть 10 квітня переговори в Москві з проблеми постачання українських труб до Росії. Про це вони домовилися під час телефонної розмови. Очікується, що на переговорах розглядатиметься і питання переходу на паралельну роботу енергосистем двох країн. За наявною інформацією російська сторона наполягає на тому, щоб енергосистеми були об'єднані до 15 квітня.

Міністерство економіки виступає проти продовження на 2002 рік експерименту в гірничо-металургіиному комплексі, що передбачає податкові пільги. Про це сказав міністр економіки Василь Роговой. Він відзначив, що для поліпшення інвестиційної привабливості України необхідно швидше ухвалити Податковий і Митний кодекси, а не вирішувати проблему надання пільг окремим підприємствам.

"Я категорично проти продовження експерименту в металургійній промисловості в 2002 році, тому що вважаю, що ключове питання зараз - боротися не за експеримент, а за створення загальної нової ринкової ситуації для ділової активності в економіці", - підкреслив міністр економіки.

Росія посідає 4 місце за обсягами прямих інвестицій в Україну серед 110 країн-інвестор їв. Про це повідомляє Державний комітет статистики України. За його інформацією, станом на 1 січня 2001 р. російськими резидентами інвестовано в українську економіку $314 млн., що склало 8,1% загального обсягу іноземних інвестицій в Україну.

Україна може зібрати в поточному році рекордний з 1994 року врожай зернових, що складе 29,8 млн. тонн, вважають експерти американського департаменту сільського господарства.

Відповідно до доповіді, опублікованому на сайті американського міністерства, у цьому випадку експорт зернових в України може досягти 4 млн. тонн.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG