Доступність посилання

ТОП новини

Судноплавна компанія “Укрферрі” зі штаб-квартирою в Одесі відкрила нову вантажну лінію “між портами України та Туреччини


Судноплавна компанія “Укрферрі” зі штаб-квартирою в Одесі відкрила нову вантажну лінію “між портами України та Туреччини

Одеса, 6 квітня 2001 - Судноплавна компанія “Укрферрі” зі штаб-квартирою в Одесі відкрила вантажну лінію “Ро-Ро” між портами України та Туреччини. Пароплав “Єврокарієр” з вантажем автотехніки відправився цими днями з Іллічівського морського порту у напрямку на турецький порт Мерсін.

Робота, спрямована на відкриття нової лінії, була розпочата фахівцями судноплавної компанії “Укрферрі” задовго до візиту Президента України Леоніда Кучми до Туреччини. Після того, як у листопаді минулого року Президенти двох країн визначили плани розширення і поглиблення взаємовигідної співпраці ( здійснення яких мало збільшити товарообіг між Україною та Туреччиною вже найближчим часом до двох мільярдів американських доларів), в “Укрферрі” було ухвалено рішення прискорити створення регулярної судноплавної лінії.

Кількість заходів з українськими та турецькими вантажами у порти двох причорноморських країн була завжди значною. На цьому наголосив в інтерв’ю Радіо Свобода президент судноплавної компанії “Укрферрі” Олександр Курлянд. Він же повідомив, що ці перевезення дотепер мали так би мовити випадковий характер і не відповідала ні рівню українсько-турецького товарообігу, ні сучасним нормам та правилам судноплавства. “Загибель пасажирського судна “Пам’ять Меркурія”, як це не важко визнавати, значним чином відобразила стан українського флоту у транспортних операціях між чорноморськими портами”, - зазначив пан Курлянд.

Незважаючи на значну необхідність створення регулярної лінії, фахівцям “Укрферрі” довелося провести великий обсяг роботи з її створення. Протягом кількох місяців в Одесі, Києві та Стамбулі тривала клопітка підготовча робота. Було визначено партнерів з турецької сторони, визначалися перспективи вантажопотоку: його номенклатура, періодичність суднозаходів і чимало іншого. Все це має забезпечити найкращі транспортні умови для розвитку взаємовигідного співробітництва між Україною та Туреччиною.

Велике зацікавлення до створення регулярної лінії виявили судновласники та експедитори Росії, які вважають цей транзитний маршрут через Україну найбільш швидким та вигідним.

Внаслідок аналізу фінансових можливостей “Укрферрі” висловила бажання працювати з пароплавом “Єврокарієр”, який перевозить техніку. До речі, судно зразка “Ро-12” – вантажопідйомність якого біля 3000 тон – транспортує одночасно до 400 легкових автомашин на зразок “Жигулі” чи 100 вантажників на зразок “Уралу”.

“Укрферрі” буде експлуатувати це судно згідно з домовленістю “бербоут-чартера” з правом викупу. Судно працюватиме під українським прапором, з українським екіпажем. Під час першого рейсу “Єврокарієр” доставив до Туреччини 216 тракторів і причепів з Білорусі. Є вже партія вантажів і для другого рейсу. На початку розвитку лінії на ній працюватиме одне судно з періодичністю двох- трьох рейсів на місяць.

До речі, судноплавна компанія “Укрферрі” успішно працює і на регулярній пасажирській лінії “Одеса-Стамбул-Одеса.” Охочих потрапити до одного з найкращих міст Туреччини доставляє туди з комфортом паром “Каледонія”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG