Доступність посилання

ТОП новини

Огляд одеської преси


Огляд одеської преси

Одеса, 5 квітня 2001 - Одеські газети (які називаються незалежними) нині активно слідкують за політичними подіями у причорноморському місті. Чимало публікацій було передруковано цими днями з відомої Інтернет-газети “Українська правда”, інші присвячено роботі правоохоронних органів, а також “Гуморині –2001”, яка була проведена 1 квітня.

Саме 1 квітня, як інформує газета “Вечірня Одеса”, було відкрито п’ятизірковий готель “Одеса-Кемпінськи”, розташований на території Одеського морського вокзалу. Одна доба проживання у звичайному номері готеля коштуватиме 120 американських доларів, а у “президентському люксі” – 700 доларів.

Віце-мер Одеси повідомив, що готель розпочав свою роботу другого квітня, але особливо почесних гостей цьогорічної “Гуморини” прийняв саме у день свята.

Тим часом, міська газета “Слово”, з посиланням на агенцію “Медіа-простір”, присвятила чимало уваги питанням боротьби з організованою злочинністю у причорноморському місті. Це невипадково. Згідно з незалежними опитуваннями, одесити не вірять в те, що регіональна міліція може належним чином зупинити протиправні дії бандитів. Тим часом, начальник міського управління МВС Володимир Жураковський продовжує виправдовуватися і заявляти, що рівень розкриття злочинів збільшився поточного року з 73% до 79%. За його словами, “знешкоджено три злочинних угруповання, на рахунку яких 11 злочинів. На 9% зросла кількість притягнень до відповідальності тих, хто збуває наркотики.. Ліквідовано чотири нарколабораторії.

Міська міліція у поточному році зареєструвала 303 економічних злочини, в тому числі – 157 – тяжких.

Керівник одеської міліції визнав, нарешті, що серед найактуальніших проблем правоохоронців залишається пошук викрадених злочинцями людей та визначення найдених трупів. “Для цього необхідна окрема служба, на яку у міського УМВС немає фінансів”, – наголосив Володимир Жураковський.

Немає грошей - і залишається невідомою доля двох колишніх посадових осіб Одеського міськвиконкому Сергія Варламова та Ігоря Свободи, яких викрали ще у березні 1998 року і нині невідомі злочинці. Не розкрито чимало інших резонансних злочинів проти журналістів, політиків, підприємців.

Вже згадана газета “Слово” передрукувала з “Нової газети” статтю Людмили Петрушевської під назвою “Чому нас б’ють?”. Стаття про те, що відома письменниця стала свідком звірячого побиття молодого чоловіка курсантами міліції.

Про такі факти, щоправда, одеська міліція у своїх статистичних даних не повідомляє.

І останнє.

Вибори нового голови Одеської обласної Ради призначені на червень поточного року. Про це повідомила газета “Вечірня газета”. На черговій сесії депутати розглянуть заяву голови облдержадміністрації та облради Сергія Гриневецького про звільнення його від обов’язків голови обласного законодавчого органу.

Сергій Гриневецький визнав в інтерв’ю регіональній пресі, що тривалий час порушував відповідну статтю Конституції, яка забороняє суміщення цих двох посад.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG