Доступність посилання

ТОП новини

Колона учасників акції протесту «Похід правди» вирушила від Національного університету ім.Т.Г.Шевченка до адміністрації президента


Колона учасників акції протесту «Похід правди» вирушила від Національного університету ім.Т.Г.Шевченка до адміністрації президента

Організатори вважають, що в акції візьме участь близько 2 тис. осіб.

Про це повідомив народний депутат, голова Молодого Українського Руху В'ячеслав Кириленко (фракція УНР). Студенти

столичних вузів пройдуть вулицею Хрещатик до адміністрації президента України, де планують передати особисто главі держави примірник Конституції України з тим, щоб він присягнувся на ній про непричетність до злочинних дій стосовно журналіста Георгія Ґонґадзе.

Після цього учасники маршу мають намір піти до будинку Верховної Ради і Київської мерії, де вимагатимуть оцінки дій столичної міліції, яка, за словами організаторів акції, 9 березня "знущалася над студентами".

В.Кириленко повідомив, що в акції беруть участь студенти Київського університету, Педагогічного університету ім. Драгоманова, Національного технічного університету “КПІ”, Києво-Могилянської академії, прибули також студенти з інших міст.

Він також повідомив, що організатори акції, члени громадського комітету опору "За правду!" напередодні подали заяву в адміністрацію президента з проханням до президента вийти до студентів о 15.00 і, прийнявши у них Конституцію, присягнутися в тому, що глава держави ніколи не порушував цього документа.

Якщо Леонід Кучма не вийде до студентів, то у них залишиться до нього "багато питань", відзначив В.Кириленко, наголосивши, що відповіді на свого листа учасники акції не отримали.

10 квітня студенти також мають намір провести акцію "За Україну без Кучми і олігархів" - маніфестацію біля Верховної Ради і мітинг на Софійській площі.
XS
SM
MD
LG