Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Київ, 9 квітня 2001 - Президент України Леонід Кучма звернувся з листом до депутатів Верховної Ради України. У ньому міститься прохання докласти максимум зусиль для прискорення розгляду проектів законів, що входять до переліку зобов'язань, які Україна взяла на себе при вступі до Ради Європи. Л.Кучма нагадує про зобов'язання ухвалити низку законів і з жалем констатує той факт, що досі не ухвалено Цивільний, Цивільно-процесуальний і Кримінально-процесуальний кодекси, затягується розгляд деяких інших законів. Президент у листі також просить депутатів "виважено і конструктивно поставитися до цієї відповідальної роботи, з розумінням того, що йдеться про авторитет та імідж України за її межами".

Прем'єр-міністр Віктор Ющенко направить президентові пропозиції щодо кадрових перестановок в уряді в контексті виконання економічних завдань на 2001 рік.”Мета цього заходу - більш гармонійно підвести нинішні урядові кадри до виконання тих актуальних завдань, які можуть виникати у нас в 2001 році", - заявив прем'єр. Він також зазначив: “Ми б хотіли 2001 рік серйозно присвятити адміністративній і регуляторній реформам, а окремий блок питань винести в соціальні реформи, починаючи з пенсійної і медичної..” У зв'язку з цим прем'єр наголосив, що кадрові завдання і кадрові вимоги нинішнього року будуть "досить великі".

Завтра відбудеться робочий візит прем'єр-міністра Віктора Ющенка до Москви. Це підтвердив сам Ющенко у розмові з журналістами. За його словами, він два-три рази на тиждень має телефонні контакти з главою російського уряду Михайлом Касьяновим. Український прем”єр переконаний, що зараз між Україною та Росією немає протиріч, тим більше, протистояння. У рамках запланованого візиту до Москви Віктор Ющенко має намір, зокрема, обговорити питання про постачання українських труб російським споживачам. Крім того, передбачається остаточно вирішити питання про паралельну роботу енергосистем двох країн та розглянути деякі аспекти розрахунків за російський газ та транспортування російських енергоносіїв.

Кабінет міністрів затвердив розпорядження "Про систему заходів, спрямованих на створення привабливих умов розвитку електроенергетичної галузі". Це розпорядження підвищить привабливість обласних енергопостачальних компаній (обленерго) напередодні їх продажу на конкурсах наприкінці квітня. Про це повідомив перший віце-прем'єр Юрій Єхануров на прес-конференції у Києві.

Цим розпорядженням визначаються питання запровадження нових тарифів на електроенергію, реструктуризації боргів обленерго, які приватизуються, а також умови для учасників конкурсу з приватизації обленерго щодо відключення боржників. Конкурси з продажу контрольних пакетів акцій "Київ-", Житомир-" і "Рівнеобленерго" мають відбутися 17 квітня, "Севастопольенерго", "Кіровоград-" і "Херсонобленерго" - 24 квітня.. Уряд України розраховує отримати від продажу цих компаній близько $250 млн.

Найближчим часом має бути підписаний указ президента України “Про заходи щодо захисту прав інтелектуальної власності.” Леонід Кучма провів нараду, присвячену захисту прав інтелектуальної власності, де наголосив на важливості розв'язання цієї проблеми, від якої залежить, зокрема, ефективність використання науково-технічного потенціалу України. Керівники міністерств і відомств теж підтвердили необхідність указу президента з цього питання, висловили свої думки щодо шляхів боротьби з виготовленням і поширенням піратських носіїв інформації, вдосконаленням патентного захисту.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG