Доступність посилання

ТОП новини

Перший заступник голови Верховної Ради України Віктор Медведчук вважає доручення Форуму національного порятунку раді ФНП розпочати процедуру підготовки організації референдуму про дострокове


Перший заступник голови Верховної Ради України Віктор Медведчук вважає доручення Форуму національного порятунку раді ФНП розпочати процедуру підготовки організації референдуму про дострокове припинення повноважень президента "чисто політичною акцією".

На прес-конференції у Києві в понеділок, відповідаючи на запитання агентства "Інтерфакс-Україна", В.Медведчук повідомив, що дізнався про це рішення форуму із засобів масової інформації.

За його словами, таке формулювання є юридично неграмотним.

Він пояснив, що процедура проведення референдуму з народної ініціативи визначена законом, який був ухвалений Верховною Радою в березні, і який поки що не підписаний главою держави.

В.Медведчук зазначив, що, виходячи з цього закону, а також з рішення Конституційного суду, можна говорити, "що ні про який референдум не може йтися", якщо його предметом є висловлення недовіри президентові або Верховній Раді.
XS
SM
MD
LG