Доступність посилання

ТОП новини

Християнська святиня в Одесі


Християнська святиня в Одесі

Одеса, 10 квітня 2001 - В Одесі побувала ікона Матері Божої, яка була створена професором Східного інституту Іваном Рупником у Римі та посвячена Святішим Отцем Іваном Павлом другим, Папою Римським 10 вересня 2000 року на Площі Святого Петра у Ватикані.

Ікона має на меті подорожувати по всіх університетських молодіжних центрах християнського світу.

Перед Прощею по Україні ікона побувала у Греції, Росії, Іспанії. Вона виконана мозаїчно і представляє Богородицю у стилі Великої Панагії, де на Лоні розміщено Образ Ісуса Христа – Дитяти.

Проща ікони Україною має на меті згуртувати вірних католицької церкви обох обрядів у молитві за успіх Святішого Отця до України, підготовку вірних ( зокрема молоді і студентів) до зустрічі з Папою. Вона має також засвідчити єдність Вселенської Христової церкви.

В Одесі ікона Божої Матері побувала у всіх католицьких костьолах міста, зокрема, у Приході Святого Климента. Віддали їй шану і вірні Української Греко-Католицької церкви.

Вікарій Одеський Української Греко Католицької Церкви отець Михайло Івансик в інтерв’ю для Радіо Свобода зазначив: “Ікона вражаюча. Вона є висотою приблизно 70 сантиметрів і шириною 50 сантиметрів, вагою понад 50 кілограм”.

Отець Михайло повідомив і про те, що вірні УГКЦ нині активно готуються до візиту Папи Римського Івана Павла другого до України. Делегація віруючих з Одеси – близько ста осіб- планує відвідати у дні візиту Святішого Отця столицю країни для зустрічі та спільної молитви.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG