Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Київ, 10 квітня 2001 - Україна й Угорщина будуть реалізовувати спільну програму комплексної противоповеневої облаштованості басейну ріки Тиса. Домовленість про розробку і реалізацію такої українсько-угорської програми досягнута в Ужгороді на переговорах прем'єр-міністрів України й Угорщини Віктора Ющенка і Віктора Орбана. В.Ющенко і В.Орбан мають намір звернутися до прем'єрів сусідніх держав Карпатського регіону з тим, щоб їхні країни також брали участь у реалізації цього проекту.

На прес-конференції за підсумками переговорів український прем'єр заявив, що сторони домовилися до 1 жовтня нинішнього року створити міжнаціональний військово-інженерний батальйон "Тиса", головним завданням якого буде надання допомоги з ліквідації наслідків катастроф техногенного і природного характеру.

Уряд України на чолі з Віктором Ющенко не буде відправлено у відставку, принаймні, до вересня поточного року. Так вважає директор Інституту політики Микола Томенко.

За його словами,доля уряду В.Ющенко залежить "винятково від президента" Леоніда Кучми, і ні українське суспільство, ні політичні партії в цьому питанні не мають ніякого впливу.

Водночас, Л.Кучма не зацікавлений у загостренні суспільно-політичної кризи і, власне, відставці і, виходить- "приречений" підтримувати прем'єра. Тому, на думку політолога, заслухавши звіт уряду, парламент визнає його роботу незадовільного, проте у відставку не відправить, хоча надалі, можливо, будуть "кадрові коригування".

Внутрішня політична нестабільність в Україні не дозволяє представникам прокуратури Ганноверу (ФРН) видати українській владі народного депутата Віктора Жердицького, колишнього президента АТ "Градобанк". Про це пише авторитетний німецький часопис “Spiegel”. Німецькі власті побоюються, що у випадку видачі Україні народного депутата, який перебуває в даний час у в'язниці у Німеччині, він буде випущений на свободу.

Робота з делімітації державного кордону між Україною і Росією на 90% виконана. Про це заявив директор договірно-правового департаменту Міністерства закордонних справ України Олександр Купчишин. За його словами, 10% робіт складають проходження кордону по населених пунктах Харківської, Донецької і Луганської областей, а також морська частина межі в Чорному морі і Керченській протоці, інформує “Korrespondent. net». За його інформацією, до кінця квітня планується провести переговори в Києві з цього питання.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG