Доступність посилання

ТОП новини

10 квітня до Одеси прибув Президент України Леонід Кучма


10 квітня до Одеси прибув Президент України Леонід Кучма

Одеса, 10 квітня 2001 - 10 квітня до Одеси прибув Президент України Леонід Кучма. До планів його робочої поїздки входило вшанування 57-ї річниці від дня звільнення Одеси від нацистів, відвідини Одеського морського торговельного порту, Одеського інституту сухопутних військ Збройних сил України тощо.

Візит розпочався з покладання квітів до пам”ятника Невідомому матросу.

Далі Президент та ті, хто його супроводжував, прибули на площу імені 10 квітня, де взяли участь у 10-ти тисячному мітингу на підтримку “гаранта”. Крім мера Одеси Руслана Боделана, тут виступив і голова облдержадміністрації Сергій Гриневецький.

Виступ Президента також мали нагоду послухати і народні депутати Олексій Костусєв, Василь Калинчук, Сергій Кивалов.

Серед учасників підготовленого міською владою мітингу були не лише державні, але й червоні прапори СРСР. Представники “Української правиці” поширили звернення про те, що ініційований владою мітинг було проведено під примусом. Недалеко від площі імені 10 квітня стояло багато автобусів, які і привезли “прихильників Президента” на заплановану акцію.

Чекали цього дня Леоніда Кучму і в постраждалих від минулорічної стихії селах, де дотепер відсутнє світло. Пан Президент вирішив, що краще все- таки обговорити цю проблему у приміщенні нового готелю, побудованого на території морського вокзалу. Тут і було проведено спеціальну нараду.

Перший заступник голови Одеської облдержадміністрації Микола Тендюк зазначив:

“Я думаю, що доповіді, які прозвучать з цього питання з боку фахівців, представників центральних органів виконавчої влади, стануть грунтом для ухвалення рішень щодо активізації робіт з ліквідації наслідків стихійного лиха в Одеській області.

З урахуванням того, що в команді Президента є і міністри і фінансів, і палива та енергетики, і з надзвичайних ситуацій, – ми маємо надію на те, що питання відновлення життєзабезпечення постраждалих населених пунктів дістануть новий імпульс”.

Микола Тендюк повідомив, що дотепер у зоні лиха залишаються приблизно 250 населених пунктів. Для відновлення їх життєдіяльності, за підрахунками фахівців, необхідно приблизно 600 мільйонів гривень.

10 квітня представникам політичних партій “Української правиці” заборонили проведення пікету біля приміщення облдержадміністрації. Але, люди все-таки сюди прийшли. Почесний голова обласної організації УКРП Ганна Михайленко тримала гасло “Руки геть від Тимошенко”. У інтерв”ю для Радіо Свобода вона зазначила:

“Ми, представники партій “Українська правиця”, вийшли сюди пікетувати обласну адміністрацію у зв”язку з візитом Президента Леоніда Кучми. Ми хотіли йому заявити, що ми не погоджуємося з його політикою в Україні і з придушенням громадських акцій, прав людини. Ми не погоджуємося з його нинішньою політикою і вимагаємо відставки. Терпіти далі не можемо”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG