Доступність посилання

ТОП новини

Європарламентарії вважають, що від стабільності українського уряду залежить просування України шляхом реформ


Європарламентарії вважають, що від стабільності українського уряду залежить просування України шляхом реформ

Київ, 11 квітня 2001 – Від стабільності українського уряду залежить просування України на шляху реформ. Так сказав співголова комітету парламентського співробітництва “Україна-ЄС” Ян Марінус Вірсма у перебігу сьогоднішньої прес-конференції за підсумками перебування європарламентаріїв в Україні. Говорячи про результати переговорів, пан Вірсма окремо зупинився на економічній співпраці між Україною та ЄС.

Говорить пан Вірсма:

“Спостерігаючи за ситуацією в економіці України, ми відзначили певні зрушення і покращення конкретних економічних показників.” При цьому член Європарламенту наголосив на ролі українського уряду в процесі реформування економіки.

Серед негативних рис в економічній сфері України Ян Вірсма виділив відсутність прямих іноземних інвестицій. У чому причина? Ян Вірсма продовжує:

“Шлях інвестицій до України зупиняє незадовільний інвестиційний клімат.Це пов’язано з відсутністю прозорості, невиконанням законодавства і корупцією”.

На запитання журналістів, яке ставлення європарламентаріїв до збору підписів на підтримку прем’єр-міністра України Віктор Ющенка, Ян Марінус Вірсма підкреслив, що не має права втручатися у внутрішні справи держави.

“Ми не можемо робити коментарі з цього приводу і вважаємо, що це право кожного: підтримувати або не підтримувати Ющенка. Але при цьому повторюю – важливим на сьогодні для України є збереження стабільності цього уряду, принаймні, найближчим часом”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG