Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 11 квітня 2001 - Закінчився термін дії недоторканості уряду, тобто ті гарантії, які йому давала Верховна Рада на роботу в минулому році. Про це поспішив повідомити на своїй останній прес-конференції перший віце-спікер Віктор Медведчук. Цю зустріч заступника голови Верховної Ради з пресою аналізує газета “Україна молода”. Часопис зауважує, що політичний тиск на уряд з боку окремих парламентаріїв є не чим іншим, як засобом досягнення певних економічних інтересів певними політичними силами. “Тому подальша доля нинішнього Кабінету міністрів залежитиме радше від тих поступок на деяких ринках, які, зазвичай, залишаються за кадром і публічно не обговорюються”, - мовиться у газеті.

“Президент поставив Україну у незручне становище перед Радою Європи” – такий заголовок має публікація в газеті “Вечірні вісті”. У ній наголошується, що Україна нині як ніколи близька до того, аби опинитися поза Радою Європи. Ця неприємна для Києва процедура може бути порушена вже в квітні. У разі, коли таке трапиться, - це буде другим випадком за більш, ніж піввікову історію організації.

Процедуру виключення України із правозахисної організації заініціювала комісія з моніторингу Ради Європи, котра нараховує 76 депутатів. Комісія здійснює спостереження за державами-новачками. Нині подібний моніторинг проводиться стосовно восьми європейських держав.

Про ситуацію на Донбасі розповідає газета “Голос України”. У матеріалі “Чи є майбутнє у шахтарських регіонів?” часопис наголошує, що нинішня програма оздоровлення вугільної галузі потребує значного допрацювання. Вона повинна максимально унеможливити несумлінний підхід до закриття шахт, коли головне – якнайшвидше заколитити вхід і повісити табличку “зачинено”. “Гордіїв вузол соціально-екологічних і фінансових проблем неможливо розрубати лише фізичною ліквідацією нерентабельного об”єкта. Навпаки. І щоб Донбас знову не перетворився на кузню революційних кадрів, це треба враховувати,”- наголошує газета.

А ось часопис “Правда УКраїни” друкує підбірку матеріалів на космічну тематику. У публікації “Тяжка ноша невагомості” газета розповідає про те, як різні космонавти почувалися в умовах невагомості, а також про вплив невагомості на організм людини.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG