Доступність посилання

ТОП новини

Столичні новини


Столичні новини

Київ, 11 квітня 2001 - В Україні готується рішення про створення спеціального органу державної влади на рівні міністерства, яке сприятиме поглибленню взаємин стратегічного партнерства з Європейським Союзом. Про це повідомив глава Адміністрації Президента України Володимир Литвин під час зустрічі з делегацією Європарламенту. Співголова комітету парламентського співробітництва “ Україна –ЄС” Ян Марінус Вірсма наголосив, що політика “відкритих дверей” з боку Європи покликана стимулювати входження України в європейське співтовариство.

Юлія Тимошенко, один із лідерів української опозиції, в інтерв”ю газеті “ Комерсант” заявила, що вона готова висунути свою кандидатуру на посаду Президента України і домогтися приходу до влади. Вона запропонувала скористатися конституційною процедурою і на основі референдуму про довіру президентові усунути главу держави від влади. При цьому пані Тимошенко обмовилася, що підтримає іншу кандидатуру на найвищу державну посаду за умови, якщо побачить в Україні справжнього лідера, який готовий віддати своє життя за Україну.

Лідер парламентської фракції Українського Народного Руху Юрій Костенко попередив про небезпеку для парламенту, яку несе в собі збір підписів за обговорення питання про відповідальність уряду Ющенка. “Ми вважаємо, що це і антинародна, і антидержавна діяльність – посилати Ющенка у відставку тоді, коли цей уряд довів за рік своєї роботи здатність діяти ефективно в умовах глибокої кризи”, - зазначив лідер фракції УНР.

Сьогодні у Києві відбулися громадські слухання “Дотримання громадянських прав під час політичної кризи. Роль правоохоронних органів та ЗМІ”.

За словами шеф-редактора журналу “Політична думка” Володимира Полохала, ці слухання є не політичною акцією, а спробою відображення плюралізму думок з приводу масових акцій і сутичок між опозицією та правоохоронцями 9 березня. У слуханнях взяли участь майже всі учасники тих подій – народні депутати Тарас Стецьків, Валентина Семенюк, Тарас Чорновіл, співкоординатори акції “Україна без Кучми” Юрій Луценко і Володимир Чемерис, представники МВС та СБУ, журналісти, політологи. За словами народного депутата Тараса Стецьківа, досі залишається невідомим, хто віддавав наказ затримувати студентів на вокзалі і на якій підставі. На думку соціалістки Валентини Семенюк, сутички між опозицією і правоохоронними органами мали виразно провокаційний характер. Дії влади у цій ситуації, як стверджує пані Семенюк, спрямовані на дискредитацію опозиції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG