Доступність посилання

ТОП новини

Висновок Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи - це дуже серйозний сигнал попередження, вважає співголова Комітету парламентського співробітництва "Україна - Європейський союз"


Висновок Моніторингового комітету Парламентської асамблеї Ради Європи - це дуже серйозний сигнал попередження, вважає співголова Комітету парламентського співробітництва "Україна - Європейський союз" Ян Марінус Вірсма

Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції у представництві Європейської Комісії в Києві, коментуючи вчорашню заяву Президента України Леоніда Кучми. (Л.Кучма, перебуваючи в Одесі, розцінив рішення Моніторингового комітету ПАРЄ від 5 квітня щодо започаткування процедури виключення України з Ради Європи як "психологічний тиск на Україну, кінцева мета якого - усунути всенародно обраного Президента від влади" ).

За його словами, Європарламент поділяє занепокоєння, висловлене Радою Європи, щодо розслідування справи Георгія Гонгадзе і стану ЗМІ в Україні. Я.Вірсма зазначив, що Європарламент поділяє принципи, яких дотримується Рада Європи.

Я.Вірсма нагадав, що для вступу в ЄС, окрім виконання Угоди про партнерство та співробітництво, Україні необхідно поділяти спільні цінності, які встановлено в ЄС, найважливіший з яких є дотримання прав людини і верховенство права. І саме від України залежатиме, яким чином Україна буде розвивати свою демократію і демократичний устрій, наголосив Я.Вірсма.

Він також зазначив, що хоча Європейський парламент всіляко сприяє політиці відкритих дверей з боку Європейського Союзу щодо України, це не означає, що він може погодитися з явищами, які негативно впливають на демократію та свободи.
XS
SM
MD
LG