Доступність посилання

ТОП новини

Органiзатори проекту "Це ще не свобода..." - неформальне об'єднання «Акцiя вiльних журналiстiв» та всеукраїнська газета "Експрес" - оприлюднили новi iнiцiативи щодо реформи iнформацiйного простору


Органiзатори проекту "Це ще не свобода..." - неформальне об'єднання «Акцiя вiльних журналiстiв» та всеукраїнська газета "Експрес" - оприлюднили новi iнiцiативи щодо реформи iнформацiйного простору країни

За даними газети "Експрес", для викладу своїх iдей журналiсти обрали форму символiчного вiдкритого листа, який назвали "Листом про справжню свободу".

У листі журналісти нагадують, що відповідно до ст. 48 Конституцiї УРСР, «громадянам Української РСР гарантуються свободи: слова, друку, мiтингiв, вуличних походiв i демонстрацiй», а також, згідно зі ст. 34 Конституцiї України, кожному гарантується право на свободу думки i слова, на вiльне висловлення своїх поглядiв i переконань.

«Порiвнюючи двi статтi з двох принципово рiзних Конституцiй, можна легко дiйти висновку, що свобода слова - принцип достатньо мiсткий, аби кожен мiг трактувати його по-своєму.

«Що найбiльше турбує кожну людину, яка хоче, щоб свобода слова в нашiй країнi була наповнена реальним змiстом?» - запитують журналісти. Бiльш як пiвроку ми не знаємо правди про зникнення нашого колеги Георгiя ГОНГАДЗЕ; в Українi й далi гинуть журналiсти, як правило, - за нез'ясованих обставин.

Учасники проекту «Це ще не свобода...» пропонують – серед іншого - публiчно визнати помилки слiдства у справi Г.ГОНГАДЗЕ; офiцiйно звернутися до мiжнародних розшукових органiзацiй з проханням допомогти з'ясувати iстину у «справi Гонгадзе".
XS
SM
MD
LG