Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонід Кучма приєднався до точки зору українського Міністерства закордонних справ щодо надання колишньому майору Миколі Мельниченку та вдові журналіста Гонгадзе Мирославі політичного


Президент України Леонід Кучма приєднався до точки зору українського Міністерства закордонних справ щодо надання колишньому майору Миколі Мельниченку та вдові журналіста Гонгадзе Мирославі політичного притулку у Сполучених Штатах

Президент Кучма сказав журналістам, що за нього і за уряд факт надання прокоментував МЗС.

МЗС України виступив із заявою про те, що в країні "викликало глибоке здивування рішення Служби імміграції та натуралізації США”.

"Приймаючи таке рішення, американська сторона не могла не знати, що проти М.Мельниченка Генеральною прокуратурою України порушено кримінальну справу за звинуваченням у проведенні незаконного прослуховування та розголошуванні державної таємниці – злочинів, які суворо переслідуються у самих США, - мовиться в заяві.

"За таких умов, - зазначається в документі, - рішення американської сторони про надання політичного притулку М.Мельниченку чиї протиправні дії завдали значної шкоди національній безпеці України, розглядається в Україні як таке, що не відповідає духу українсько-американського партнерства та створює перешкоди для розслідування кримінальної справи, порушеної у відповідності з чинним законодавством.

Така позиція МЗС України була доведена до відома посла США в Україні Карлоса Паскуаля, запрошеного в суботу в МЗС України. Про це повідомила прес-служба МЗС.
XS
SM
MD
LG