Доступність посилання

ТОП новини

Президент України Леонід Кучма закликає прем'єр-міністра Віктора Ющенка знайти компроміс із пропрезидентськими силами в парламенті або визнати поразку за підсумками голосування про недовіру


Президент України Леонід Кучма закликає прем'єр-міністра Віктора Ющенка знайти компроміс із пропрезидентськими силами в парламенті або визнати поразку за підсумками голосування про недовіру у Верховній Раді 19 квітня

В інтерв'ю впливовій британській газеті Financial Times, опублікованому в суботу, Л.Кучма застеріг про можливість "серйозної політичної кризи" в разі відставки В.Ющенка. Водночас, глава держави звинуватив уряд у здійсненні "значних помилок" у відносинах з парламентом, і заявив, що, якщо ці помилки не будуть виправлені, голосування про недовіру "не виключене".

Президент Л.Кучма заявив про свою підтримку В.Ющенка, однак відзначив необхідність кадрових перестановок в уряді із залученням парламентських лідерів, пише газета. "Уряд складається тільки з однієї частини парламентської більшості, - сказав президент. – Зараз уряд працює без підтримки парламенту".

За словами глави держави, якщо В.Ющенко буде відправлений у відставку, парламенту буде важко затвердити нову кандидатуру прем'єра до виборів до Верховної Ради в 2002 році.
XS
SM
MD
LG