Доступність посилання

ТОП новини

Надання Сполученими Штатами політичного притулку майорові Миколі Мельниченку та дружині зниклого журналіста Георгія Гонгадзе - Мирославі викликало різноманітну реакцію у вищих керівних колах


Надання Сполученими Штатами політичного притулку майорові Миколі Мельниченку та дружині зниклого журналіста Георгія Гонгадзе - Мирославі викликало різноманітну реакцію у вищих керівних колах в Україні

Зокрема, МЗС України виступив із заявою про те, що в країні "викликало глибоке здивування рішення Служби імміграції та натуралізації США”.

Президент України Леонід Кучма приєднався до точки зору українського зовнішньополітичного відомства.

На думку декотрих народних депутатів, стратегічне партнерство між Україною та США зазнало першого серйозного випробування.

Народний депутат, член фракції Компартії України Георгій Крючков в інтерв”ю українській службі радіо Свобода назвав факт надання політичного притулку майорові Миколі Мельниченку недружнім актом США відносно України.

Народний депутат Роман Зварич зазначив, що у такий спосіб Сполучені Штати визнають існування в Україні тоталітарного режиму.

А народний депутат України, член Форуму національного порятунку Тарас ЧОРНОВІЛ називає вищезгадане рішення «абсолютно адекватним кроком з боку Сполучених Штатів».

На його думку події навколо Георгія ГОНГАДЗЕ «не дають нормальних шансів для розслідування цієї справи, а саме розслідування перетворилось на відверте знущання й тероризування сім’ї Гонгадзе». «Здається, що можна говорити про загрозу для родичів Г.ГОНГАДЗЕ», сказав він.
XS
SM
MD
LG