Доступність посилання

ТОП новини

Посол США в Україні Карлос ПАСКУАЛЬ сьогодні в інтерв'ю журналістам не погодився відповісти на питання щодо отримання статусу політичних біженців Миколою МЕЛЬНИЧЕНКОМ і Мирославою ГОНГАДЗЕ


Посол США в Україні Карлос ПАСКУАЛЬ сьогодні в інтерв'ю журналістам не погодився відповісти на питання щодо отримання статусу політичних біженців Миколою МЕЛЬНИЧЕНКОМ і Мирославою ГОНГАДЗЕ, оскільки «ми не коментуємо питання, пов'язані з отриманням статусу біженців»

Посол не вважає дане питання політичним.

Він відзначив, «те, що США надали політичний притулок М.МЕЛЬНИЧЕНКУ і М.ГОНГАДЗЕ, ні в якому разі не є свідченням зміни американсько-українських відносин». США співробітничають з Україною і вважають її своїм партнером. К.ПАСКУАЛЬ підкреслив, що «США підтримують Україну в її демократичному розвитку».

Він відзначив, що Міністерство іноземних справ України «вже робило заяву з приводу отримання статусу політичного біженця майором М.МЕЛЬНИЧЕНКОМ» але «кожна людина має право подати заяву про отримання такого статусу». Даний процес детально описаний в американському законодавстві, там же перераховані всі пункти, згідно з якими можна отримати статус політичного біженця.
XS
SM
MD
LG