Доступність посилання

ТОП новини

У російській столиці – прес-конференція колишніх редакторів видань, пов’язаних з Гусинським


У російській столиці – прес-конференція колишніх редакторів видань, пов’язаних з Гусинським

Москва, 18 квітня 2001 - Московські журналісти запам’ятали сенсаційну прес-конференцію чотирьох керівників засобів масової інформації, які були раніше власністю нелояльно налаштованого до нинішнього президента Владіміра Путіна олігарха Владіміра Гусинського. Генеральний директор телевізійної компанії НТВ Євґєній Кисельов, головний редактор тижневика «Итоги» Сєрґєй Пархоменко, головний редактор газети «Сегодня» Міхаїл Берґер та головний редактор радіостанції «Эхо Москвы» Алєксєй Венедиктов зустрілися з журналістами, щоб наголосити, що їхні журналітські колективи послідовно захищатимуть свободу слова та підтримуватимуть інтереси Владіміра Гусинського і голдинґу «Медіамост».

Влада відповіла рішуче і швидко. До справи було, насамперед, задіяно економічні арґументи, й вони виявилися бездоганні. Генеральний директор телевізійної компанії НТВ Євґєній Кисельов змушений шукати нову працю на телевізійному каналі ТВ-6, який належить олігарху Борису Березовському – відомому опоненту Гусинського. Кисельов очолюватиме канал на гроші людини, яку він постійно критикував у своїх програмах і називав одним з найбільш небезпечних політиків для сучасного російського життя. Сєрґєй Пархоменко та Міхаїл Берґер опинилися на вулиці. Одного звільнено за скороченням штатів, інший отримав повідомлення, що журнал «Итоги» тепер буде редагувати інша редакційна команда. Звичайно ж, Євґєній Кисельов, Міхаїл Берґер та Сєрґєй Пархоменко не можуть погодитися з таким поворотом їхньої журналістської долі і говорять про політичні причини зміни керівництва у засобах масової інформації, які раніше належали Владіміру Гусинському.

Поза увагою залишається поки що популярна радіостанція «Эхо Москвы», однак у кулуарах вже говорять, що незабаром буде звільнено й її головного редактора Алєксєя Венедиктова. Адже радіостанція також є в центрі уваги податкових структур Російської федерації, які шукають – за що можна було б висунути претензії до її менеджменту. Таким чином, можна сказати, що російська влада у своїх потугах встановити контроль над засобами масової інформації знайшла правильний шлях. Шлях економічний… І Росія буде прощатися зі свободою слова на тлі розмов про те, що ринкова економіка веде перед у всіх галузях суспільного життя.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG