Доступність посилання

ТОП новини

Столичні новини


Столичні новини

Київ, 18 квітня 2001 - Сьогодні парламентська фракція Соціал-демократичної партії України ( об”єднаної ) висловила своє глибоке здивування і занепокоєність рішенням Служби імміграції Сполучених Штатів про надання політичного притулку майорові Мельниченку та дружині зниклого журналіста Георгія Гонгадзе Мирославі.

“Визнаним фактом є те, - йдеться у заяві, - “що плівки майора містять державну таємницю. Тому фракція висловила сподівання, що Сполучені Штати нададуть Україні всебічну допомогу у розслідуванні справи Мельниченка. Зокрема передадуть українській стороні оригінали усіх аудіозаписів і допоможуть здійснити допит майора.” Такі кроки, на думку представників СДПУ(О), відповідатимуть духу стратегічного партнерства між Україною та США.

Щодо Мирослави Гонгадзе, то, як зазначено у заяві, фракції нічого невідомо про політичні переслідування дружини зниклого журналіста. І тому соціал-демократи об”єднані не розуміють постановку питання про надання Мирославі Гонгадзе політичного притулку. “Це може сприйматися в Україні як недружній акт щодо Української держави”,- йдеться у заяві СДПУ(о).

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG