Доступність посилання

ТОП новини

Огляд української преси


Огляд української преси

Київ, 18 квітня 2001 - Перші шпальти сьогоднішніх газет присвячені звіту у Верховній Раді прем”єр-міністра України Віктора Ющенка. Так, кореспондентові газети “Україна молода” цей процес нагадував здачу другокурсником курсової: “головне сам факт виконання роботи, в середині ж тексту можна писати які завгодно “приколи”, все одно професор не читатиме, а оцінку ставитиме за враженням, яке склав про студента заздалегідь. Тож, як і у випадку зі студентом, екзаменатор – тобто депутатська зала, у доповідь прем”єра фактично не вникала. Враження про екзаменованого депутати склали вже давно, і розкажи їм Ющенко хоч про 30-річчя зростання виробництва сала, хоч про висадку українців на Марсі, ситуацію це навряд чи змінило б. Тим паче, що у кожної фракції та партії – свій інтерес, своя позиція, своя політика.”

Але, як наголошує журналіст, є чинник, на якому закінчується паралель між звітом уряду та здачею студентської курсової: “Чинник значний – доля України” Докладніше ознайомитися з думкою автора можна в статті “Україна – за Ющенка. А Верховна Рада?”

Розповідає про вчорашній звіт уряду і газета “Голос України” . Часопис уникає коментарів, натомість надає можливість висловитися на шпальтах газети народним депутатам. Так, на думку Сергія Курикина, питання про негативну оцінку діяльності уряду постало з огляду на бажання різних політичних сил здійснити перерозподіл адміністративного ресурсу напередодні виборчої кампанії до парламенту.

Автор статті в газеті “Сільські вісті” Іван Бокий пояснює нелюбов деяких осіб та політичних сил до нинішнього прем”єра тим, що Ющенко навіть не дозволив “відмивати” гроші, затрачені олігархами на повторне “обрання” президентом Л.Кучму. “До того ж, уряд не дав можливості вивезти за межі України дев”ять мільярдів гривень з енергетики, приватизованої олігархами, а повернув їх у бюджет, завдяки чому стали можливими виплати пенсій і поступове погашення боргів із зарплат бюджетникам. Уряд Ющенка вибудовує прозорі та єдині правила “гри” і для оточення президента, тобто великого капіталу, і для середнього та дрібного бізнесу,а це –великі втрати для тих, кому режим не один рік створював особливі пільги для збагачення”, - йдеться у статті.

Ще однією темою, яка перебуває в центрі уваги політиків і журналістів, є надання США політичного притулку колишньому майорові СБУ Миколі Мельниченку. Пише про це також і газета “Вечірні вісті”. У публікації, що має назву “Чи буде свідчити М.Мельниченко у Конгресі США?” часопис переповідає слова народного депутата Юрія Кармазина, що М.Мельниченко проходитиме свідком у багатьох кримінальних справах, що порушені стосовно осіб із найближчого оточення президента.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG