Доступність посилання

ТОП новини

Морські прикордонники затримують іноземних браконьєрів


Морські прикордонники затримують іноземних браконьєрів

Симферополь, 20 квітня 2001 - Українські морські прикордонники у четвер у винятковій економічній зоні в Чорному морі затримали 4 судна під болгарським прапором. Ті вели незаконний промисел риби.

Тиждень тому кораблі морської охорони державного кордону України затримали в українських територіальних водах турецьку рибальську шхуну, яка вела незаконний промисел камбали калкан, досить цінної риби на ринках Стамбулу. Ще чотири шхуни під час спец-операції “Калкан-2001” було видворено за межі морської економічної зони України. Наступними жертвами пильності стражів українського морського кордону стали болгарські браконьєри.

Як повідомили в Балаклавському загоні Прикордонних військ України, зранку в четвер літак під час повітряної розвідки в районі острова Зміїний помітив 4 неопізнаних судна, після чого корабель Морської охорони почав пошуки в цьому районі. Пізніше, у 80-ти кілометрах на південний захід від Зміїного було виявлено 3 судна - "Діана", "Шабла" і "Капітан Досков" та яхту "Дельфін" - усі під прапором Болгарії. На відміну від турецьких рибалок, болгари вимоги українських прикордонників про зупинку – виконали негайно.

Під час огляду суден представниками української влади виявлено заборонені знаряддя лову і 24 чорноморські акули (катрани). Складено відповідні протоколи, капітани визнали факт незаконного промислу. Цього разу відповідальність судновласників, очевидно, буде більш м’якою, аніж їхніх колег з Туреччини. Нагадаю, що під час затримки турецьких рибалок, прикордонникам довелося застосувати вогнепальну зброю.

Попри повідомлення в деяких засобах масової інформації, спеціальну операцію “Калкан-2001” ще не завершено. Окрім морських частин Прикордонних військ України, до неї залучено фахівців з Департаменту рибного господарства Міністерства агрополітики і Міністерства екології. Метою операції є захист економічних інтересів України в її винятковій морській економічній зоні.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG