Доступність посилання

ТОП новини

Столичні новини


Столичні новини

Київ, 20 квітня 2001 - Перебуваючи на Харківщині з робочим візитом, Президент України Леонід Кучма висловився за діалог між урядом і парламентом. Тим часом, лідер фракції “Реформи-Конгрес” Віктор Пинзеник вчорашні події в парламенті назвав “спробою антидержавної контрреволюції” і продовжив: “Звичайно, не можна відкидати розумних компромісів, але й не можна погоджуватися на компроміси, які не варті посади”.

Як повідомив лідер фракції УНР Юрій Костенко, в парламенті вже кілька місяців ведуться сепаратні переговори, ініційовані фракцією СДПУ(О), про нове керівництво Верховної Ради і Кабміну. Фракції правого спрямування вважають, що ініціатором відставки уряду Ющенка є уряд Росії.

Дата розгляду питання про відповідальність уряду буде визначена на Погоджувальній раді. Про це повідомив голова комітету Верховної Ради з питань регламенту і депутатської етики Віктор Омелич. Комітет пропонуватиме Погоджувальній раді обговорити це питання 24 квітня.

Завтра, в суботу, комітет “За правду” пікетуватиме помешкання Лідерів фракцій, які вимагають відставки уряду. Ймовірно, це будуть помешкання Віктора Пінчука, Михайла Бродського, Віктора Медведчука, Петра Симоненка і Олександра Волкова.

Керівник фракції “Батьківщина” Олександр Турчинов вважає тиском на суд і шантажем на адресу голови Верховного Суду Ві- талія Бойка “натяки” заступника генерального прокурора України Миколи Обіхода про те, що Генпрокуратура після скасування Верховним судом рішення про арешт Юлії Тимошенко, можливо пред’явить їй нові звинувачення.

“Незважаючи на те, що на справу Тимошенко працює мало не вся Прокуратура, Обіход так і не навів жодних фактів, що свідчили про її причетність до правопорушень”, -продовжив Турчинов, -“ а те, що представники Генпрокуратури “несли” в суді, викликало просто шок у всіх людей, вже не кажучи про фахівців. Вони осоромили Генпрокуратуру в суді”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG