Доступність посилання

ТОП новини

Комітет опору “За Правду”: “У нас дуже багато претензій до прем’єр-міністра, але політичний розклад зараз такий, що його треба підтримати, виходячи з національних інтересів держави”


Комітет опору “За Правду”: “У нас дуже багато претензій до прем’єр-міністра, але політичний розклад зараз такий, що його треба підтримати, виходячи з національних інтересів держави”

Київ, 23 квітня 2001 - “Ми спостерігаємо зараз в Україні спробу олігархічного перевороту за допомогою комуністів. А президент, при цьому хоче “умити руки” і виступити в ролі Понтія Пілата”.

Так охарактеризував ситуацію у державі Тарас Стецьків, представник Всеукраїнського громадського комітету опору “За Правду”.

За його словами, олігархи все менше і менше рахуються з позицією президента, “бо відставка Ющенка – не дуже політично вигідний крок для глави держави”.

На сьогоднішній прес-конференції у Києві члени комітету “За Правду” оприлюднили відкрите звернення. У ньому, зокрема , мовиться:

“ Громадський комітет “За Правду” заявляє про початок широкої громадської кампанії, спрямованої на роз’яснення громадянам намірів олігархічних партій перебрати повний контроль над владою для узурпації країни; а також спрямованої на проведення масових заходів… з метою демонстрації підтримки громадянами України демократичного курсу реформ…”

Члени комітету закликали прем’єр-міністра Віктора Ющенка твердо дотримуватися обраного курсу реформ і не піддаватися тиску антинародних комуно-олігархічних сил. У випадку ж відставки - приєднатися до національно-демократичної боротьби “за визволення від тоталітарної влади казнокрадів”.

“Але стати чи не стати на бік опозиції – це політичне рішення, яке має прийняти сам прем’єр,” – зазначив Тарас Стецьків. При цьому він підкреслив, що право на статус лідера опозиції треба заслужити.

Тарас Стецьків продовжує:

“ У нас дуже багато претензій до нинішнього прем’єр-міністра, але на ньому сьогодні сфокусувалися інтереси різних політичних сил.

Не в Ющенкові справа, ми підтримуємо не Ющенко як особу. Політичний розклад зараз такий, що його треба підтримати, виходячи з національних інтересів держави”.

За словами Володимира Чемериса, настав час для структуризації опозиції, визначення її ключових складових. Він підкреслив, що опозиція налаштована на серйозну щоденну роботу, як у разі відставки Ющенка, так і навпаки.

“Революція продовжується, хоч масові акції і стали менш активними, але революція – це не тільки барикади, це і серйозна щоденна робота. Ми запланували певні акції на захист студентства - щоб їх не виключали з інститутів за участь в акціях опозиції”.

Але при цьому Володимир Чемерис закликав киян прийти завтра, 24 квітня під стіни Верховної Ради для підтримки прем”єра: “Те, що буде відбуватися під парламентом, залежить від громадян. Тому ми закликаємо киян прийти під стіни парламенту”.

За словами Тараса Стецькова, опозиція готова до “радикальних заходів у рамках Конституції”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG