Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ закликає парламент і президента України “знайти адекватне розв”язання політичної ситуації і таким чином активізувати реформи, ініційовані урядом Ющенка”


ОБСЄ закликає парламент і президента України “знайти адекватне розв”язання політичної ситуації і таким чином активізувати реформи, ініційовані урядом Ющенка”

Київ, 23 квітня 2001 - Сьогодні народний депутат України, член парламентського комітету у закордонних справах та зв”язках з СНД Ігор Осташ провів у Києві прес-конференцію стосовно підсумків засідання у Копенгагені Розширеного Бюро Парламентської асамблеї ОБСЄ. Ця міжнародна інституція висловилася за потребу якнайшвидшого реагування на ситуацію навколо уряду Віктора Ющенка.

Ігор Осташ повідомив про те, що голова комітету з питань демократії і прав людини та гуманітарних питань Парламентської асамблеї ОБСЄ пан Герт Вайскірхен виступив із заявою стосовно політичної ситуації в Україні. У заяві міститься заклик до президента та парламенту України “знайти адекватне розв”язання політичної ситуації і таким чином активізувати реформи, ініційовані урядом Ющенка”.

Сьогодні ж Ігор Осташ повідомив про рішення Організації з безпеки та співробітництва в Європі щодо вручення щорічної премії ОБСЄ за журналістику і демократію.

Пан Осташ зазначив, що було чотири кандидати на премію ОБСЄ за журналістику і демократію. Це Агшин Бабаєв з Азербайджану, Хосе Луїс Лопес де Лакаль з Іспанії, Георгій Гонгадзе з України та Дмитро Завадський із Білорусі. Однак, одностайно було вирішено присудити премію ОБСЄ Георгію Гонгадзе та іспанцю Хосе Луїсу Лопесу де Лакалю.

Розмір премії становить 10 тисяч американ- ських доларів. Премія буде вручатися 6 липня цього року у Парижі у Будинку Національних Зборів Франції.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG