Доступність посилання

ТОП новини

Економічні новини


Економічні новини

Київ, 23 квітня 2001 - В американському місті Чикаго відкрився українсько-американський бізнес-форум. Делегацію ділових кіл нашої держави очолює президент Українського союзу промисловців і підприємців Анатолій Кінах. На форумі українська сторона продемонструє досягнення у хімічній, гірничо-металургійній, видобувній, легкій промисловості, сільському господарстві, виробництві електрообладнання, автомобілебудуванні, транспортній та інших галузях. Програмою форуму передбачену численні ділові зустрічі, проведення кількох великих бізнесових заходів , планується укладення десятків бізнесових угод .В Україні нині працює більше тисячі підприємств за участю американського капіталу. Загальний обсяг прямих американських інвестицій в економіку нашої держави є найбільшим порівняно з іншими країнами і становить 631 млн. дол.

Делегація України на чолі з міністром фінансів Ігорем Мітюковим у ці дні перебуває у Лондоні, де бере участь у щорічних зборах Європейського банку реконструкції та розвитку. “Представники нашої держави проведуть серію переговорів з представниками банку щодо кредитних проектів в Україні”, - пікреслив міністр фінансів. Як повідомив напередодні візиту керівник делегації Ігор Мітюков , велика увага приділятиметься проектам у галузі енергетики. Міністр фінансів також проведе двосторонні зустрічі з представниками країн "великої сімки" з питання реструктуризації боргу України перед Паризьким клубом кредиторів. За даними Мінфіну, станом на 28 лютого 2001 року зовнішній борг України становив 10 мільярдів 271 мільйон доларів. Основними країнами-кредиторами є Росія, США, Німеччина і Туркменистан.

Уряд України дозволив завезти в Україну 540 тисяч зерна з відстрочкою від сплати податків і зборів до ЗО червня.

Перший віце-прем'єр міністр Юрій Єхануров сказав, що мова йде про відстрочку сплати ПДВ. Водночас, за словами агроміністра Івана Кириленка, йдеться про відстрочку сплати мита, розмір якого складає 40 євро за тонну. За словами інформованого джерела в Кабміні, уряд і області після тривалих суперечок і дискусій досягли компромісу, при цьому розмір квоти на ввіз зерна був скорочений з 800 тис. тонн до 540 тис. тонн.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG