Доступність посилання

ТОП новини

Керівник Міжнародної громадської групи незалежних фахівців з прогнозування наслідків катастроф Василь Кредо заявляє, що Україна є першою в світі країною з техногенно небезпечного навантаження


Керівник Міжнародної громадської групи незалежних фахівців з прогнозування наслідків катастроф Василь Кредо заявляє, що Україна є першою в світі країною з техногенно небезпечного навантаження на кожний кілометр

Керівник Міжнародної громадської групи незалежних фахівців з прогнозування наслідків катастроф Василь Кредо заявляє, що Україна є першою в світі країною з техногенно небезпечного навантаження на кожний кілометр.

На прес-конференції в понеділок він повідомив, що на сьогодні в Україні розташовано 19 катастрофічно найнебезпечніших на всій планеті об'єктів: 5 атомних електростанцій, 6 гідроелектростанцій зі штучними морями і 8 найбільших звалищ вибухонебезпечних озброєнь, у тому числі і найбільше в світі, яке містить близько 500 тис. тонн боєприпасів.

За словами Василя Креда, всі ці об'єкти розташовані в небезпечній близькості один від одного, на багатьох не виконуються найелементарніші правила безпеки.

Він також повідомив, що фахівцям групи вдалося виявити деякі документи, згідно з якими таке розміщення катастрофонебезпечних об'єктів було свідомим і пов'язувалося зі створенням керівництвом Радянського Союзу гідроядерного комплексу "Відплата". Цей комплекс у разі захоплення радянських територій повинен був перетворити широкий пояс територій від Прибалтики до Чорного моря в повністю спустошені радіоактивні землі.

На підтвердження своїх слів В.Кредо надав журналістам нещодавно розсекречені військові карти і розроблені фахівцями групи схеми.
XS
SM
MD
LG