Доступність посилання

ТОП новини

У перебігу парламентського засідання член депутатської групи “Яблуко” Олександр Чародєєв вкрай брутально і зневажливо закликав парламент закінчити розгляд питання довкола уряду Ющенка


У перебігу парламентського засідання член депутатської групи “Яблуко” Олександр Чародєєв вкрай брутально і зневажливо закликав парламент закінчити розгляд питання довкола уряду Ющенка

Київ, 24 квітня 2001 - Сьогодні народні депутати України мали розглянути питання про відповідальність Кабінету міністрів і проект резолюції Верховної Ради про недовіру урядові. Напередодні Віктор Ющенко звернувся з листом до спікера Івана Плюща стосовно того, щоб перенести розгляд цього питання на пізніший термін у зв’язку із поїздкою прем’єра до Греції.

Сесія не зважила на прохання прем’єра і 268 парламентаріїв проголосувало за те, щоб питання про відповідальність уряду розглядати саме сьогодні. Представників уряду у сесійній залі не було.

У перебігу засідання член депутатської групи “Яблуко” Олександр Чародєєв вкрай брутально і зневажливо закликав парламент закінчити розгляд питання довкола уряду Ющенка , а також убити або усунути з посади главу українського парламенту Івана Плюща і повернутися до парламентської ситуації січня 2000 року. (Йдеться про зміну керівництва Верховної Ради)

У відповідь на це члени обох Рухів, фракції “Батьківщина”, “Реформи – Конгрес” вимагали позбавити Олександра Чародєєва можливості брати участь у пленарних засіданнях упродовж п’яти днів. Головуючий на сесії Віктор Медведчук без голосування попросив Чородєєва залишити сесійну залу. Не зважаючи на скандування представників згаданих фракцій, Олександр Чородєєв залу не залишив. Питання було поставлене на голосування.

345 народних депутатів проголосувало за те, аби позбавити Олександра Чародєєва участі у роботі сесії на 5 днів.

Один з лідерів депутатської фракції “Батьківщина” Олександр Турчинов від імені фракції висловив рішучий протест проти намагання комуністично-олігархічних кланів відправити у відставку уряд Ющенка.

Олександр Турчинов, зокрема, зазначив:

“Наслідками відставки уряду Ющенка буде тотальна політична і соціально-економічна криза та остаточне перетворення України на корумповану кримінальну державу.”

Фракція “Батьківщина” запропонувало усунення президента Леоніда Кучми з посади шляхом імпічменту, що, за словами Турчинова, стане запорукою побудови демократичної правової держави.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG