Доступність посилання

ТОП новини

Прес-конференція “Демократичної дії” в Одесі


Прес-конференція “Демократичної дії” в Одесі

Одеса, 24 квітня 2001 - В Одесі проведено установчу конференцію обласної організації громадського руху “Демократична дія”. Вона стала складовою частиною Всеукраїнського громадського об’єднання з подібною назвою.

Вже нині “Демократична дія” об’єднала чимало вчених, освітян, журналістів, студентів, робітників. Метою організації є розбудова в Україні незалежних від держапарату структур громадянського суспільства, захист прав людини, поширення у суспільстві демократичних засад.

На прес-конференції в Одесі після завершення установчого заходу голова обласної організації “Демократична дія”, академік Аркадій Місуно підкреслив, що сама назва громадського руху не є гаслом. За його словами, це формула в якій закладена програма радикальних перетворень, які забезпечать Україні вихід у європейський цивілізований простір.

“Україна потребує поколінь, які будуть мислити проблемами майбутнього. “Демократична дія” є позапартійним об’єднанням, яке намагається вирішувати проблеми громадянського суспільства, працюючи над тим, щоб український народ став свідомим і здатним відповідати за долю рідної держави”, – наголосив пан Місуно.

Заступник лідера організації, редактор часопису “Одеський регіон” Микола Гусак вважає, що одним з найбільш похмурих наслідків системної кризи у суспільстві є діяльність підвладних засобів масової інформації. Чимало газет та телеканалів, на його думку, перетворилися у засоби обдурювання народу.

“Достатньо згадати постійне цькування Віктора Ющенка на загальноукраїнських державних телеканалах. Все це відбувалося незважаючи на покращення економічних показників, а голова уряду користується підтримкою більшості населення країни”, - зазначив Микола Гусак.

Голова Всеукраїнської організації “Демократична дія” Євген Акимович зі свого боку зауважив, що криза, яка спіткала Україну, не може бути розв’язана без усунення від влади існуючого антидемократичного режиму, активізації патріотичних сил та вироблення програми соціальних перетворень. Саме тому активісти організації братимуть участь у виборах до парламенту та місцевих органів влади.

Представники організації впевнені, що підтримку громадян одержать лише ті, хто здатен запропонувати реальні програми покращення життя народу, ті хто не мав кримінального минулого, може працювати для народу а не на власні інтереси.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG